21 Απριλίου 2013

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του Άκη ...

0 σχόλια

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ αριθμ. 632/2013 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση, του τέως υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ζητούσε να .. αναιρεθεί το υπ΄ αριθμ. 545/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Η ακροαματική διαδικασία της επίμαχης δίκης, όπως είναι γνωστό, αρχίζει αύριο και μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο έχουν παραπεμφθεί ακόμα 18 άτομα, μεταξύ των οποίων, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου.Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή, με το Ν. 3904/2010, καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.

Παράλληλα, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό, του τέως υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, ότι η κατάργηση αυτή συνιστά αποκλεισμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και έκριναν ότι η κατάργηση αυτή του δικαιώματος άσκησης αναίρεσης δεν είναι αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (δίκαιη δίκη). Και αυτό, προσθέτουν οι αρεοπαγίτες, γιατί εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου για πρόσβαση σε όλη την διάρκεια της προδικασίας και στα δικαστικά συμβούλια για να υποβάλλει αντιρρήσεις και άλλα ένδικα μέσα.
newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου