21 Απριλίου 2013

Απειλούσε και κρατούσε όμηρο δημοσιογράφο!...

0 σχόλια

«Θα σε σκοτώσω, θα σου σπάσω το κεφάλι, δε θα φύγεις από εδώ μέσα»...
Πρωτοφανές επεισόδιο βίας, με απειλές και ομηρία μίας ώρας, σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ιταλία, στο γραφείο του αντιπροέδρου της ένωσης βιομηχάνων της Μόντζα, με θύμα δημοσιογράφο του... πολιτικού περιοδικού L’Espresso.

Ο Φαμπρίτζιο Γκάτι, γνωστός για τα αποκαλυπτικά και ιδιαίτερα απαιτητικά ρεπορτάζ του, συμφώνησε να του παραχωρήσει συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της ένωσης βιομηχάνων της Μόντζα, Μάριο Μπαρτάγκι, καθώς επιθυμούσε να ερευνήσει τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για επαφές του με τη μαφία της Νάπολης, την περίφημη Καμόρα.

Έπειτα από ερωτήσεις σχετικά με θέματα της ένωσης, ο Γκάτι άρχισε να δυσκολεύει τον Μπαρτάγκι, καθώς τον ρώτησε για τις επαφές του με τον αρχηγό των καραμπινιέρων της περιοχής, αλλά και τον δήμαρχο της περιοχής Σερένιο, Τζατσίντο Μαριάνι, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά και φέρεται να διατηρεί σχέσεις με την μαφία.

Μόλις, λοιπόν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην οικογένεια Καζαλέζι, γνωστή για την έντονη μαφιόζικη δραστηριότητά της από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, ο αντιπρόεδρος σηκώθηκε από την θέση του και άρχισε να εκτοξεύει απειλές κατά του Γκάτι. «Θα σε σκοτώσω, θα σου σπάσω το κεφάλι, δε θα φύγεις από εδώ μέσα», είπε σε έντονο τόνο στον Γκάτι, ο οποίος κατέγραφε τα πάντα με την κάμερά του. «Μπάσταρδε δημοσιογράφε, θα σου σπάσω το κεφάλι και την κάμερα, κρύψε την κάμερα. Δε θα φύγεις από εδώ μέσα ποτέ. Κάλεσα την αστυνομία θα σου κάνω μήνυση», συνέχισε ο Μπαρτάγκι.

Ο δημοσιογράφος, καταγράφοντας κάθε στιγμή του σοβαρού περιστατικού, περίμενε επί μία ώρα στον χώρο του αντιπροέδρου, καθώς δεν του επιτρεπόταν από το προσωπικό η έξοδος. Ακόμα και όταν έφτασε η αστυνομία, ο Μπαρτάγκι εξακολούθησε να απειλεί τον Γκάτι, λέγοντας: «Είμαι επιχειρηματίας τίμιος και ειλικρινής, όμως ο κύριος δε μπορεί να γράψει τίποτα, διαφορετικά θα πρέπει να ευχαριστεί τον Ιησού να μη με συναντήσει στον δρόμο και, ναι, πρόκειται για πραγματική απειλή».

newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου