22 Απριλίου 2013

Παπούλιας: Είμαστε λίγοι για να έχουμε τόσες απώλειες...

0 σχόλια

«Είμαστε λίγοι για να έχουμε τόσο μεγάλες απώλειες» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στη συνάντηση που είχε με τη Διυπουργική Επιτροπή για την οδική ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι παράμετροι για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο, όπως είπε ο κ. Παπούλιας, παίρνει εθνικές διαστάσεις.

«Είναι εντυπωσιακό», είπε ο κ. Παπούλιας, ότι «το 2012 είχαμε 984 νεκρούς και 1.422 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους ανάπηροι. Δεν μπορεί να σηκώσει η πατρίδα μας τέτοιο βάρος και τέτοιες απώλειες σε αίμα. Πρέπει κάτι να κάνουμε» και ζήτησε απ' όλους του εμπλεκόμενους, πολιτικούς και επιστημονικούς φορείς, να συντονιστούν για να περιοριστεί το πρόβλημα, με την ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων.

«Το στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας για τη δεκαετία 2011- 2020 έχει ως στόχο, ανάλογα με τον ευρωπαϊκό στόχο, τη μείωση κατά 50% των νεκρών από το 2010 μέχρι το 2020, δηλαδή οι νεκροί στα οδικά ατυχήματα το έτος 2020 να είναι λιγότεροι από 640.

Αλλά σκοπός του στρατηγικού σχεδίου, που είναι το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, είναι η ανάπτυξη της παιδείας της οδικής ασφάλειας», ανέφερε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου και μέλος της Επιτροπής, Γιώργος Κανελλαΐδης. Και πρόσθεσε ότι τα τροχαία ατυχήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με την τροχαία. Αντιμετωπίζονται με έναν συντονισμό όλων των υπουργείων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, στην παρέμβασή του, χαιρέτησε την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίο να επιταχύνουμε τις κινήσεις μας, να τις συντονίσουμε ακόμη περισσότερο. Βεβαίως υπάρχει οικονομική κρίση που όλους μας απασχολεί, αλλά την ίδια στιγμή το ζήτημα της ασφάλειας στους δρόμους και των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων είναι μείζονος σημασίας».

Μέλη της επιτροπής είναι: υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γεώργιος Κανελλαΐδης και αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, αρχηγός ΕΛΑΣ....
ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου