21 Απριλίου 2013

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ

0 σχόλια

Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ
Οι πρώτες ενδείξεις από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για τις βομβιστικές επιθέσεις στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνη δείχνουν ότι οι δύο ύποπτοι έδρασαν μόνοι τους, δήλωσε απόψε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουότερταουν της Μασαχουσέτης.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έφτασαν το πρωί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αστυνομικές αρχές, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ποιες κατηγορίες θα του απαγγελθούν. Η υπουργός Δικαιοσύνης της Μασαχουσέτης, Κάρμεν Ορτίζ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί ο νεαρός αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, εάν το αποφασίσει ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, οι πράκτορες του FBI, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τον 19χρονο ενδέχεται να ζητήσουν "εξαίρεση για λόγους δημόσιας ασφάλειας". Αυτό σημαίνει ότι ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ δεν θα μπορεί επικαλεστεί τα λεγόμενα "δικαιώματα Μιράντα", δηλαδή να αρνηθεί να μιλήσει στους αστυνομικούς και να γίνει η ανάκριση παρουσία του συνηγόρου του.

"Τώρα που ο ύποπτος κρατείται, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να τηρήσει σιωπή. Είναι ζωτικής σημασίας να ανακριθεί ώστε να έχουμε πληροφορίες", ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, ο Τζον Μακέιν και η Λίντσεϊ Γκρέιαμ. Μολονότι ο Τζοχάρ απέκτησε πέρσι την αμερικανική υπηκοότητα, οι δύο γερουσιαστές ζητούν να χαρακτηριστεί "μαχητής του εχθρού", όπως οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου