22 Απριλίου 2013

Φοβούνται καταψήφιση του νομοσχεδίου με διαρροές βουλευτών

0 σχόλια

20130422-102852.jpg
Εβδομάδα αγωνίας ξεκινάει για το ΠΑΣΟΚ που δείχνει να ανησυχεί ήδη για ενδεχόμενες διαρροές κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου – «σκούπα» που θα περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την δόση των 8,8 δισ. ευρώ.
Η πρόσφατη κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος χτύπησε πολλά καμπανάκια στην ηγεσία του κόμματος προερχόμενα κυρίως από βουλευτές που δεν αισθάνονται και τόσο άνετα με την ανανέωση του ενιαίου τέλους ακινήτων ή με τις απολύσεις στο δημόσιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάγκρη η οποία επί της ουσίας διατύπωσε σε απόλυτους τόνους μία γραμμή του “όχι σε όλα” εκφράζοντας την διαφωνία της με το σύνολο των κυβερνητικών αποφάσεων.
Για να προλάβει δυσάρεστες εκπλήξεις η Ιπποκράτους θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο ψυχολογικού μασάζ στην κοινοβουλευτική ομάδα και μάλιστα αύριο Τρίτη το νέο συντονιστικό όργανο της Βουλής θα προσπαθήσει να εντοπίσει τους βουλευτές που δυσφορούν για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου προκειμένου να γίνουν ακόμη και προσωπικές συναντήσεις εκτόνωσης.
Επίσης, για την Πέμπτη εφόσον θα έχει κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προγραμματίζεται νέα σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθούν όλα τα εκκρεμή θέματα και να επισημοποιηθεί η γραμμή του ΠΑΣΟΚ.
Στο πλαίσιο της αποσυμπίεσης των βουλευτών η Ιπποκράτους θα επιδιώξει να κάνει κάποιες βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο και ει δυνατόν να περάσει ακόμη και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υπάρχει ένταση για την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην σύσταση έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών και μία θέση υφυπουργού κυρίως γιατί η ανάγνωση που κάνουν οι παράγοντες του κόμματος οδηγεί στο συμπέρασμα πως αυτές οι θέσεις προορίζονται για τα δικά τους στελέχη.
«Το κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει να ”βολεύει” στελέχη, αλλά να είναι λιτό, λειτουργικό και αποτελεσματικό στον μέγιστο βαθμό» αναφέρουν σχολιάζοντας καυστικά: “Η εστίαση της δημόσιας συζήτησης σ’ αυτήν την απόφαση τείνει να ευτελίσει την ανάγκη για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων”.
New post

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου