22 Απριλίου 2013

''MIKΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ 2014''...

0 σχόλια

...ΒΛΕΠΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ...
Ανάπτυξη με μικρό θετικό πρόσημο «βλέπει» για το 2014 ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης  Στουρνάρας...
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικόσταθμό Alpha, ο κ. Στουρνάρας είπε πως για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, προβλέπουν, έστω και μικρό θετικό πρόσημο, μπροστά από τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τον φόρο ακινήτων ο υπουργός δήλωσε ότι φέτος θα εισπραχθεί μειωμένος κατά 15% μέσω της ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι «από του χρόνου θα έχουμε έναν νέο ενιαίο φόρο, που δεν θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής είναι να μειώνει φορολογικούς συντελεστές, για δε τον ΦΠΑ στην εστίαση ανέφερε ότι «αν και στο επόμενο τρίμηνο, δηλαδή στο πρώτο εξάμηνο, έχουμε ουσιαστικό πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό -όπως είχαμε στο πρώτο τρίμηνο- τότε τα επιχειρήματά μας θα γίνουν πιο ισχυρά για να αρχίσουμε να μειώνουμε φόρους».

Σημείωσε ότι ο δρόμος είναι δύσβατος, αλλά επισήμανε ότι «φαίνεται πως η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε τώρα είναι πώς να συνδυάζουμε την περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει κλάδους που μπορούν να γίνουν πρωταθλητές της ανάπτυξης, να τραβήξουν το «κάρο» της ανάπτυξης. Αρχίζουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα αποχωρήσουν οι υπάλληλοι που δεν αξιολογούνται θετικά και στη θέση τους θα προσληφθούν ισάριθμοι νέοι από την αγορά.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «δεν είναι μόνον αυτό».

«Γενικότερα μας ενδιαφέρει η αναβάθμιση της ποιότητας. Το Δημόσιο έχει πολύ καλά στελέχη στο ηλικιακό εύρος από 32-42 έτη. Μαζί με τον κ. Μανιτάκη θα προσπαθήσουμε να περάσουμε διάταξη που θα επιτρέπει την αξιοποίηση αυτών των πολύ ικανών στελεχών, των νέων παιδιών με τις καλές σπουδές και την επαρκή εμπειρία» είπε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Εάν μπορέσουμε να τους προωθήσουμε σε κορυφαίες θέσεις στη Δημόσια Διοίκηση θα δείτε ένα Δημόσιο πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε σήμερα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου