19 Απριλίου 2013

Tσίπρας: Ο Στουρνάρας, αν δεν ήταν υπουργός Οικονομικών, θα μπορούσε να είναι εκπρόσωπος της τρόικας...

0 σχόλια

Αγρια κόντρα ξέσπασε νωρίτερα στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Ολα ξεκίνησαν όταν ...
στην ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε «ο κ. Σαμαράς δεν έρχεται στη Βουλή γιατί έτσι του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του, αφού με κάθε εμφάνιση του χάνει και από 5 μονάδες». Στη συνέχεια επιτέθηκε προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας «ο πρωθυπουργός επιλέγει να στέλνει τον κ.Στουρνάρα να απαντά στις ερωτήσεις, ο οποίος αν δεν ήταν υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να είναι εκπρόσωπος της Τρόικα».

Η φράση αυτή εξόργισε τον κ.Στουρνάρα, ο οποίος απάντησε αμέσως στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αδιέξοδο γι αυτό και χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς «όπως είστε εκπρόσωπος της Τρόικα». Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας «βρισκόμαστε σε διαφορετικούς κόσμους. Εγω λέω την αλήθεια στους πολίτες, ενώ εσείς απευθύνεστε στα κατώτερα ένστικτα με λαϊκισμούς και ψεύδη».

Η τελευταία φράση του υπουργού Οικονομικών ανέβασε ακόμα περισσότερο την ένταση με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά με ακόμα πιο υψηλούς τόνους κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα για θράσος λέγοντας «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Να έχετε λιγότερο θράσος όταν απευθύνεστε σε εμένα και μιλάτε για κατώτερα ένστικτα». Αμέσως μετά κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας πως με την πολιτική που ακολουθεί θα αφήσει την Ελλάδα να πεινάει. «Σε λίγο με τις ιδιωτικοποιήσεις που θέλετε να κάνετε δεν θα έχουμε ούτε ρεύμα ούτε νερό και εσείς έρχεστε εδώ και μιλάτε για κατώτερα ένστικτα ντροπή σας».

Και η κόντρα δεν σταμάτησε εκεί αφού ο Γιάννης Στουρνάρας ξανασήκωσε το γάντι και απάντησε στον κ. Τσίπρα «περιμένατε να μην σας απαντήσω όταν με είπατε εκπρόσωπο της Τρόικα. Οι φωνές σας και η ένταση δείχνουν ότι χάσατε την ψυχραιμία σας επειδή δεν σας βγήκε ο σχεδιασμός σας αφού όλα πήγαν καλά με την Τρόικα γι αυτό και τα λάθη που κάνετε περί ακύρωσης, αναστολής, επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου».

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών στην αναφορά του κ. Τσίπρα για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε «ξεπουλήματα η Ελλάδα δεν έχει κάνει. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αποκρατικοποίηση οπότε σταματήστε να μιλάτε για ξεπουλήματα».

Προειδοποιήσεις Τσίπρα για ΤΑΙΠΕΔ

Στην κόντρα των δύο οι τόνοι δεν έπεφταν και ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση προκαλώντας μάλιστα αίσθηση στα όσα είπε για το ΤΑΙΠΕΔ και τις αποκρατικοποιήσεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε τον κ.Στουρνάρα «Στην περίπτωση των αποκρατικοποιήσεων δεν θα έχετε ασυλία ούτε εσείς ούτε η κυβέρνηση σας, ούτε και όσοι είναι στο ΤΑΙΠΕΔ. Τότε δεν θα μιλάμε για αναστολή της ασυλίας αλλά για ακύρωση της».
νonews-news.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου