17 Μαΐου 2013

Bloomberg: Ο Σαμαράς στην Κίνα για να σώσει την οικονομία

0 σχόλια
Σε μία από τις βασικές ειδήσεις στην ιστοσελίδα του Bloomberg είναι το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υποσχέθηκε ότι θα στρώσει κόκκινο χαλί στους ξένους επενδυτές κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους στην Κίνα, για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας που συρρικνώθηκε για 19ο συνεχόμενο τετράμηνο» αναφέρει το Bloomberg, παραθέτοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός περί «νέας αρχής» και «δυνατής συνεργασίας».

Το ταξίδι του Α. Σαμαρά εντάσσεται στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει χρήματα καθώς η Ελλάδα επιδιώκει να ανατρέψει την οικονομική συρρίκνωση που έφθασε 5,3% το τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο» σημειώνεται στο άρθρο, όπου γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Α. Σαμαρά ότι η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα έχουν διασφαλιστεί και ότι η μοίρα της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με την ευρωζώνη.

«Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός εμπορίου της Κίνας, δήλωσε ότι η χώρα του θα επεκτείνει τις επενδύσεις στον Πειραιά και θα παροτρύνει τους πολίτες της να ταξιδέψουν στην Ελλάδα», καταλήγει το δημοσίευμα.
Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου