17 Μαΐου 2013

Πόσα γλύτωσε το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια με την μετακόμιση στο κτίριο της Ιπποκράτους;

0 σχόλια
Δεν θα το πούμε εμείς. Διαβάστε τα παρακάτω. Ας τα διαβάσουν και όσοι έχουν ξεχάσει τα πάντα, ισοπεδώνουν τα πάντα, μπας και βρουν λόγο ύπαρξης.
Από το in.gr, ημερομηνία 1/2/2008:
«Το ΠΑΣΟΚ μεταφέρεται σε νέο κτίριο. Την Παρασκευή υπεγράφη -παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου- η σύμβαση για τη μίσθωση του κτιρίου στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου. Εκεί θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του κόμματος. Η εγκατάσταση στα νέα γραφεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο.
Η σύμβαση, η οποία υπεγράφη από τον γενικό διευθυντή του κόμματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο, προβλέπει εξαετή μίσθωση του κτιρίου
Στο κτίριο θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του κόμματος που βρίσκονται διασκορπισμένες σε 14 κτίρια και σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων με ηλεκτρονικά συστήματα, χώρους εστίασης των εργαζομένων και πάρκινγκ.
 Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι το κόμμα θα εξοικονομήσει από τα λειτουργικά έξοδα και τα ενοίκια περίπου 3.600.000 ευρώ την εξαετία, ενώ πιστεύει ότι τα νέα γραφεία θα του δώσουν δυνατότητα για αυτοδύναμη ανάπτυξη υπηρεσιών για τις οποίες καταβάλλει χρήματα αυτή τη στιγμή.
Το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το κόμμα είναι το παλιό ΚΕΠΕ, τις επιστημονικές μελέτες του οποίου διηύθυνε ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1960».
http://news.in.gr/greece/article/?aid=869365
Και διαβάστε εδώ τι έλεγε για το κτίριο ο τότε Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ρ. Σπυρόπουλος, στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, στις 9/5/2009. Αντίδραση; Καμία. Όλοι καταλάβαιναν ότι αυτός ήταν ο σωστός, πιο λιτός, οικονομικός, σύγχρονος και καθόλου πολυτελής τρόπος για τη λειτουργία των κεντρικών δομών του Κινήματος. Για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενος στο ΠΑΣΟΚ. 
Τώρα κάποιοι κοροϊδεύουν τα πάντα. «Ξεχνάνε». Λένε ψέματα. Ισοπεδώνουν τα πάντα. Είπαμε: μπας και βρουν οι ίδιοι λόγο ύπαρξης.
Ρ. Σπυρόπουλος, Εθνικό Συμβούλιο, 9/5/2009: «Ο πρώτος μας στόχος αφορούσε τη μετεγκατάσταση των χωροταξικά κατακερματισμένων κεντρικών μας γραφείων, σε ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό, κεντρικό κτιριακό συγκρότημα. Τον Φεβρουάριο του 2009, η ιστορική Χαριλάου Τρικούπη, που δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από τη μνήμη μας, παρέδωσε τη σκυτάλη στην Ιπποκράτους.
Για το νέο μας κτιριακό συγκρότημα, είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι. Σήμερα, τα κεντρικά μας γραφεία στεγάζονται σε ένα υποδειγματικό κτίριο, που ίσως είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κτίρια γραφείων κόμματος στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Στους έξι ορόφους του και σε συνολικό εμβαδόν 5,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, στεγάζονται όλες οι κεντρικές κομματικές μας δομές, η νεολαία μας και η σπουδάζουσα.
 Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες συσκέψεων χωρητικότητας από 50 μέχρι 300 άτομα, αίθουσες συνεδριάσεων, studios, αίθουσα Τύπου, λειτουργικά γραφεία με λιτή και ενιαία αισθητική, σύγχρονες δικτυακές υποδομές, τεχνολογικά αναβαθμισμένες υποδομές με πλήρες δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών και στο κέντρο και στις Νομαρχιακές Επιτροπές, φωτοαντιγραφικά κέντρα, σταθμοί ανακύκλωσης χαρτιού, ειδικοί χώροι υγιεινής για άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδική πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, βρίσκονται σήμερα στην υπηρεσία των κεντρικών πολιτικών και υποστηρικτικών δομών του κόμματός μας.
Τους επόμενους μήνες έχουμε προγραμματίσει και βέβαια θα κάνουμε πράξη: Την ολοκλήρωση των υποδομών που θα στεγάσουν τη βιβλιοθήκη και το ιστορικό μας αρχείο, ένα έργο που το οφείλουμε στην 35χρονη πορεία του κόμματός μας, αλλά και στην πορεία της παράταξής μας όλο τον 20ο αιώνα.
Και βέβαια, συμπληρωματικές δομές που αφορούν τη δημιουργία «πράσινης ταράτσας» στον έκτο όροφο, που ήδη ολοκληρώνουμε τη μελέτη της, την ολοκλήρωση βιοκλιματικών παρεμβάσεων, προκειμένου το κτίριό μας να πιστοποιηθεί ως ένα υποδειγματικό βιοκλιματικό κτίριο, αλλά και τη δημιουργία ενός πρότυπου ανοιχτού γυμναστηρίου για όλα μας τα μέλη και όλους μας τους φίλους».
Πηγή: smartpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου