9 Μαΐου 2013

Η επιστροφή του Παπανδρέου ξεφουσκώνει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ!

0 σχόλια
Ο Λευκός Οίκος το μόνο που δεν μπορούσε να φαντασθεί είναι ότι θα έφτανε η στιγμή που δεν θα υπήρχε στην Ελλάδα φιλοαμερικανικό κόμμα. Κι αυτή η στιγμή είναι τώρα! Κι όχι μόνο αυτό: Yπάρχουν εντός του κοινοβουλίου 4 φιλογερμανικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή), ένα παραδοσιακά φιλορωσικό (το ΚΚΕ), και δύο που αναζητούν προσανατολισμό: Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι αλήθεια ότι για ένα διάστημα οι Αμερικανοί πόνταραν στο ΣΥΡΙΖΑ και στην δυναμική του Τσίπρα ώσπου σοκαρισμένοι διαπίστωσαν ότι δεν έχουν να κάνουν παρά με μια μεγάλη συνιστώσα. Αυτό δε που τους τρόμαξε περισσότερο ήταν η συνέντευξη του Τσίπρα στον Αλέξη Παπαχελά η οποία εξελίχθηκε σε ένα βατερλώ για τον ηγέτη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευης. Όταν οι Αμερικάνοι είδαν την μετάφραση των όσων έλεγε ο Αλέξης έχασαν πάσα ιδέα για τις δυνατότητές του και σήμανε συναγερμός. Τότε ήταν που ο Λευκός Οίκος ζήτησε την βοήθεια του Μπιλ Κλίντον. Στο τηλεφώνημα που του έκανε ο Ομπάμα ο Κλίντον του είπε ότι ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής των Αμερικανών ανάμεσα στους Έλληνες πολιτικούς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ομπάμα έδειξε να αιφνιδιάζεται στην αρχή αλλά όταν ο Κλίντον του εξήγησε το σκεπτικό του εκείνος συμφώνησε για την σημασία και την δυναμική του ονόματος Παπανδρέου.

Στο κάτω κάτω τώρα πλέον η Αμερική απολαμβάνει τους καρπούς της καταστροφικής πολιτικής της Μέρκελ και ιδιαίτερα την αυτοχειρία με το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Το χρήμα εγκαταλείπει την Ευρώπη με προορισμό τις αμερικανικές τράπεζες και τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Είναι πλέον η κατάλληλη ώρα να επιστρέψει και στην ελληνική πολιτική σκηνή ο πρωταγωνιστής του δράματος και οι πασόκοι, που στο μεταξύ στριμώχθηκαν στην Κουμουνδούρου, σπίτια τους- δηλαδή στο νέο κόμμα του ΓΑΠ!

Όπως όλα δείχνουν οι προετοιμασίες για την επιστροφή του βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την σύντομη πολιτική του ιστορία το γεγονός ότι υπήρξε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είναι και λίγο.

Έχουν άλλωστε όλο το χρόνο μπροστά τους να παρουσιάσουν μια σοβαρή πρόταση εξουσίας-μέσα στην επόμενη εικοσαετία...
http://www.kourdistoportocali.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου