12 Νοεμβρίου 2013

Στον αέρα 1.370 γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά την αξιολόγηση...

0 σχόλια

Άγνωστο παραμένει τελικά τι θα γίνει με τους 1.370 γιατρούς του ΕΟΠΠΥ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ...
απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ το βράδυ της Δευτέρας στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή» με το Γιάννη Πρετεντέρη,

Ο αριθμός των γιατρών που θα δει την πόρτα εξόδου, θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ, που αναμένεται στο τέλος Νοεμβρίου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούμε μετά από μακρύ διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο».

Με την αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ το υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν υπάρχουν κενές θέσεις και σε ποιες ειδικότητες. Αναφορικά με τον αριθμό των γιατρών που θα απολυθεί ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «με την έννοια του ρουσφετιού, δηλαδή κρατάμε κάποιον που δε χρειαζόμαστε, πλέον δε μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. Θα κάνουμε αξιολόγηση. Πόσους και ποιους χρειαζόμαστε. Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε».

Ωστόσο με δηλώσεις του στο συνέδριο Capital+Vision, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη η ελληνική οικονομία να στηριχθεί σε γερές βάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας πλεονάσματος και οι Έλληνες να ζουν με δικά τους λεφτά και όχι με δανεικά. Ο υπουργός Υγείας απέρριψε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας πως οι γιατροί θα περάσουν από αξιολόγηση έτσι ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας...

crimenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου