9 Νοεμβρίου 2013

Νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις 3% για το 2014...

0 σχόλια

Νέες μειώσεις στις συντάξεις απαιτούν οι εκπρόσωποι των δανειστών από το υπουργείο Εργασίας, καθώς δεν πείθονται για την αποδοτικότητα του σχεδίου Βρούτση για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με...
την εφημερίδα «Επενδυτής» η διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργού Εργασίας και της τρόικας, έχει ως αποτέλεσμα τις πιέσεις των εκπροσώπων ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών υπολογίζουν ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ και ζητούν νέα μέτρα κοντά στα 1,2 δισ., εκτιμώντας ότι τα μέτρα του μίνι ασφαλιστικού δεν μπορούν να επιφέρουν έσοδα παραπάνω από 250 – 300 εκατομμύρια ευρώ.

Από το υπουργείο Εργασίας κοστολογούν το σχέδιο στα 500 εκατομμύρια ευρώ με τους εκπροσώπους των δανειστών να ρίχνουν την «απόδοση» στα 250 εκατ., ενώ εγείρουν και άλλες ενστάσεις για το χρόνο απόδοσης των μέτρων εκτιμώντας ότι επιδιώκεται η εφαρμογή χρονοβόρων διαδικασιών με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανύπαρκτο μηχανισμό.

Ένα άλλο μεγάλο αγκάθι είναι η ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία, που δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την τρόικα, ενώ εκκρεμεί και η μείωση των εισφορών κατά 10 μονάδες μέσα στο 2014 στα πρώην ευγενή ταμεία.

Εκτιμάται ότι η μείωση των συντάξεων των παλαιών ασφαλισμένων κατά 2% με 3% είναι αναπόφευκτη και αδιαπραγμάτευτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου