2 Νοεμβρίου 2013

Πιο σιωπηλός κι από τον Καραμανλή αποδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς

0 σχόλια

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Αλ. Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την οποία είχε προγραμματιστεί να απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών.

Σε άτυπη ενημέρωσή της η Κουμουνδούρου καταλογίζει για ακόμη μία φορά στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση πως φυγομαχεί και κάνει λόγο για «πλήρη απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών».

«Είναι τέτοιος ο πανικός και ο φόβος τους, που δεν μπορούν ούτε να σταθούν μπροστά στο δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση. Προτιμούν να κρύβονται και να φυγομαχούν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ απαριθμούν μάλιστα τις φορές που οι προκάτοχοι του κ. Σαμαρά προσήλθαν στη Βουλή για να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρουν:

-Ο Κώστας Σημίτης προσήλθε 49 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία που ήταν πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας προσήλθε 22 φορές.
-Ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε δύο φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία και 19 φορές τη δεύτερη περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.
-O Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε 17 φορές την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Ακόμα και ο Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός για μόλις τρεις μήνες, προσήλθε τρεις φορές να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.

«Ο κ. Σαμαράς έχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ. ΜΗΔΕΝ. Το μηδέν του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Δεν έχει έρθει ούτε μια φορά στη βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση», τονίζεται στην άτυπη ενημέρωση.


Σχόλιο: Να υποθέσω ότι όσοι θεωρούμε ότι ο Σαμαράς σπάει κάθε ρεκόρ περιφρόνησης των θεσμών, θα θεωρηθούμε αυτομάτως και μέλη ή εξτρεμιστές του ΣΥΡΙΖΑ;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου