2 Νοεμβρίου 2013

Στη ΔΗΜΑΡ έχουν θέμα με το ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια


Έντονη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε ανάμεσα στους: Δημήτρη Χατζησωκράτη, Σπύρο Λυκούδη και Νίκο Τσούκαλη στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ όταν συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά και για την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί όπως απάντησε ο κ. Χατζησωκράτης σε όσα στελέχη του κόμματος πιέζουν για σύμπλευση με τους 58 που υπέγραψαν πρόσφατα κοινό κείμενο για την Κεντροαριστερά, ενώ ανέφερε πώς θα ήταν πιθανή μια προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ, μόνο εάν αλλάξει θέση στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στην κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά αλλαγές πολιτικών.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Λυκούδης, θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα, παρόλο που είναι στην κυβέρνηση, ενώ όσον αφορά την αποχώρηση του κόμματος δήλωσε πώς έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος αφορμή και με λάθος τρόπο, διότι αν η ΔΗΜΑΡ έμενε στην κυβέρνηση θα μπορούσε να στριμώξει και τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ίδιο κλίμα με τον κ. Χατζησωκράτη κινήθηκε και ο κ. Τσούκαλης, ο οποίος αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε το κόμμα να είναι ακόμα στην κυβέρνηση, αν δεν είχε αποχωρήσει, καθώς και για τον κ. Μανιτάκη αν θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί όταν του αφαίρεσαν την δυνατότητα να διαπραγματευτεί με την Τρόικα και ανέλαβαν ο κ. Σταμάτης και κ. Στουρνάρας.

Τέλος υπογράμμισε ότι η ομιλία του κ. Κουβέλη στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής αποτελεί πυξίδα προς το συνέδριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου