9 Νοεμβρίου 2013

Η Δημοκρατία προβλέπει τις προτάσεις μομφής, δεν θα μπορούσε να τις φοβάται

0 σχόλια
Σχολιάζοντας χθες την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης του, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

Αυτό το άλμα προς τα μπρος κάποιοι δεν το θέλουν. Κάποιοι προσπαθούν να το εμποδίσουν. Για κάποιους είναι «μομφή» να πιστεύεις στην Ελλάδα. Είναι «μομφή» να πιστεύεις σε πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι «μομφή» να δημιουργείς πρωτογενή πλεονάσματα, για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Είναι «μομφή» να περνάς από την ύφεση στην ανάκαμψη, για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια. Είναι «μομφή» να πιστεύεις στη νομιμότητα. Είναι «μομφή» να αποκαθιστάς τη νομιμότητα. Είναι «μομφή» να αντιστέκεσαι στις ακρότητες και τις παρανομίες. Εμείς απαντάμε στις «μομφές» και προχωράμε. Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις «μομφές» από τα υπολείμματα του παρελθόντος. 

Σχόλιο: Πρόκειται για μια απόλυτα ανούσια δήλωση, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μιλήσει εκ μέρους της...Δημοκρατίας.

Η πρόταση μομφής προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και δεν στρέφεται κατά της...Δημοκρατίας αλλά κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, κάτι απόλυτα θεμιτό σε πολιτικό επίπεδο. Φτάνει πια με τα ηρωικά και πένθιμα περί Δημοκρατίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου