«Η Ευρώπη έχει ανάγκη να κάνει τη μεγάλη στροφή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ).
Σε δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το γεγονός ως ένα σημαντικό βήμα της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του ΕΣΚ και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει την υποψηφιότητα αυτή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επικυρωθεί ομόφωνα και από όλα τα κόμματα-μέλη κατά το Εκλογικό Συνέδριο του ΕΣΚ της 1ης Μαρτίου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η Ευρώπη έχει ανάγκη να κάνει τη μεγάλη στροφή» και αφού επισήμανε ότι «πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά αυτήν τη δεξιά Ευρώπη και τις εμμονές της στις πολιτικές λιτότητας ως μοναδικό εργαλείο για την έξοδο από την κρίση», υπογράμμισε ότι «δεν υπήρχε όμως, ούτε υπάρχει άλλος δρόμος -πιο ασφαλής και λιγότερο επώδυνος- από τη συνεργασία μας με τους Ευρωπαίους εταίρους».
«Η Ελλάδα και οι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά», συνέχισε, καθώς, όπως είπε, «έχουν θυσιάσει πολλά για να καταφέρουν μια πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή σε μόλις τρία χρόνια».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι τώρα ήρθε η ώρα της ανάπτυξης και της ανάσχεσης της ανεργίας, των διαρθρωτικών αλλαγών, της επιστροφής στο προσκήνιο της πολιτικής που δεν καθοδηγείται από τις αγορές αλλά εστιάζει στην κοινωνία. «Ήρθε η ώρα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος», είπε και τόνισε ότι «οι ευρωπαϊκοί λαοί κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το ΕΣΚ στις Βρυξέλλες, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι νιώθει «τιμή και ταπεινότητα για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του ΕΣΚ», υπογραμμίζοντας ότι βλέπει το γεγονός αυτό ως την αρχή μιας στενής συνεργασίας με τα κόμματα-μέλη του ΕΣΚ και τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους. Αφού ανέφερε ότι θα επισκεφτεί όλες τις χώρες των κομμάτων-μελών του ΕΣΚ για να ακούσει τις ιδέες τους, πρόσθεσε ότι πολλοί είναι απρόθυμοι να εμπλακούν σε αυτήν τη διαδικασία.
«Κάποιοι λένε ότι η Ευρώπη 'δεν έχει ανάγκη από ένα πρόσωπο που να μπορούν να το ψηφίζουν οι λαοί', ή ότι 'η Επιτροπή δεν θα έπρεπε να πολιτικοποιείται'», είπε.
«Απαντώντας» δε στις ενστάσεις αυτές τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ που έχουν υποστεί τις συνέπειες (της κρίσης) γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη πολιτικοποιηθεί εδώ και καιρό κι ότι δυστυχώς ακολουθεί την πολιτική των ελίτ» και πως «ήρθε η ώρα λοιπόν να επανασυνδεθούν οι θεσμοί της ΕΕ με τους λαούς της ΕΕ» και «να κτίσουμε μια Ευρώπη στην οποία οι λαοί να μπορούν να επενδύσουν επειδή γνωρίζουν ότι και η Ευρώπη επενδύει σε αυτούς».
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου