6 Νοεμβρίου 2013

Νέες διαλέξεις Γιώργου στο πανεπιστήμιο του Παρισιού διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε .

0 σχόλια

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει σειρά πέντε διαλέξεων -7, 8, 21, 22 και 25 Νοεμβρίου- στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών(Sciences Po), στο Παρίσι. (Θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από τη Sciences Po)

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες σχολές πολιτικής επιστήμης στην Ευρώπη, με διεθνές κύρος και ανοιχτούς ορίζοντες στην αναζήτηση νέων ιδεών, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την συνεργασία του Γιώργου Παπανδρέου. Πολύ περισσότερο που η τρέχουσα πολιτική περίοδος χαρακτηρίζεται από το ορόσημο των Ευρωπαϊκών Εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη.

Με δεδομένη και την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής διαδικασίας και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των διαλέξεών του θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που απαιτούνται στην ΕΕ και στην Ελλάδα, σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.

Μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης, με την συντηρητική Ευρώπη να αναζητά μέχρι τώρα λύσεις με ατολμία, καθυστερήσεις και παλινωδίες, καθώς και με συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση από τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και από τα αναγκαία αλλά όχι και απολύτως ενδεδειγμένα βήματα που έγιναν, υπάρχει ήδη πολύτιμο κεφάλαιο ιδεών που μπορεί να αξιοποιηθεί, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά κυρίως για την οικοδόμηση μιάς βιώσιμης ανάπτυξης, που δεν θα επιτρέψει να εκδηλωθούν νέες επώδυνες κρίσεις.

Οι εξελίξεις που καταγράφονται, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη ανάγκη άμεσης προώθησης μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών.
Στην Ελλάδα, με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα.
Στην ΕΕ, όπου:
Στο θεσμικό επίπεδο πρέπει να προωθηθούν αλλαγές που θα εμβαθύνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και θα φέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες πιο κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Στο οικονομικό πεδίο, θα δίνουν περισσότερο βάρος στην δημοσιονομική υπευθνότητα έναντι της βίαιης προσαρμογής και στην ανάπτυξη έναντι της λιτότητας, θα προωθούν κοινές πολιτικές ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας και παράλληλα θα μεριμνούν για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των φορολογικών παραδείσων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου