20 Μαρτίου 2014

Γιατί τηλεφώνησε ο Γιάννης Στουρνάρας στο Γιώργο Παπανδρέου – Τι του ζήτησε – Τι του απάντησε

0 σχόλια
stournaras-papandreou

Τι φοβάται η κυβέρνηση και για ποιο λόγο ο ΥΠΟΙΚ τηλεφώνησε στον πρώην Πρωθυπουργό, μετά την πρωινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητας του πρώην Πρωθυπουργού, ο Υπουργός ΟΙκονομικών Γιαννης Στουρνάρας τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ, για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την τρόικα.
Σύμφωνα πάντως με το πολιτικό ρεπορτάζ, η “έξυπνη” όπως χαρακτηρίζεται κίνηση του Γιάννη Στουρνάρα έχει να κάνει με τον αριθμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ελέγχονται από τον πρώην Πρωθυπουργό και την ανάγκη της κυβέρνηης να διασφαλίσει ότι δεν θα προκληθεί κάποιο κοινοβουλευτικό “ατύχημα” στην ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, που αποτελούν και τον τελευταίο “κάβο” πριν την οριστική έξοδο από το μνημόνιο, εξαιτίας της δεδομένης διάθεσης κάποιων από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σημερινό του πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι αυτήν την πρωτοβουλία την πήρε ο Υπουργός Οικονομικών μετά την πρωινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο.
Στην πραγματικότητα, ο Γ.Στουρνάρας και η κυβέρνηση θέλουν να εξασφαλίσουν έναμορατόριουμ με την παπανδρεϊκή πτέρυγα ενόψει της κρίσιμης ψήφισης των νομοσχεδίων που προβλέπονται από τη συμφωνία με τους δανειστές και θα σημάνουν την οριστική απεμπλοκή από το μνημόνιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.
Όπως έγινε γνωστό από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι πάντα στήριζε την εθνική προσπάθεια της χώρας, και ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει.
Επισήμανε, δε, ότι στο παρελθόν μόνος του σήκωσε όλο το βάρος αυτής της προσπάθειας.
Σημείωσε επίσης ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί του κειμένου συμφωνίας με την τρόικα, αφού αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Για τη στάση του αυτή, άλλωστε, είχε προϊδεάσει σχετικώς από την Τρίτη, μέσω συνεργατών του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου