1 Μαρτίου 2014

Κουβέλης: Με τον σταυρό στις Ευρωεκλογές διαιωνίζονται οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος

0 σχόλια
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη στον Ελεύθερο Τύπο και τη δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού:

-Δημιουργεί εντύπωση το γεγονός ότι προτίθεστε να καταψηφίσετε τη μετάβαση από τη λίστα στη σταυροδοσία. Γιατί; Δεν ευνοεί ο σταυρός τις δημοκρατικές διαδικασίες;

Υπό προϋποθέσεις, όντως, η σταυροδοσία ενθαρρύνει τη συμμετοχή και συμβάλλει στον εκδημοκρατισμό των κομμάτων. Δεν είναι αυτός, ωστόσο, ο κυβερνητικός στόχος. Η βεβιασμένη αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας που επιχειρείται, συνδέεται με την εξυπηρέτηση προφανών πολιτικών σκοπιμοτήτων και τη διευθέτηση εσωκομματικών εκκρεμοτήτων.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν στα σοβαρά να απαλλάξουμε το πολιτικό σύστημα από τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες που το χαρακτηρίζουν, θα συζητούσε τις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον εκλογικό νόμο και το «πολιτικό χρήμα». Δεν το έκανε, γιατί επιλέγει τη διαιώνιση ακριβώς αυτού του συστήματος.

Σχόλιο: Μιας και σπάνια γίνεται συγκεκριμένος και σαφής ο κ. Κουβέλης, αξίζει κανείς να σταθεί στη συγκεκριμένη τοποθέτηση του διότι είναι απολύτως ορθή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου