1 Μαρτίου 2014

Τα «καλά» του σταυρού κι ο Σταύρος

0 σχόλια
IMG_4483.jpeg

Του Κωνσταντίνου Αλεξάκου: Η οπορτουνιστική επιλογή του σταυρού προτίμησης αντί της λίστας για μία εκλογική περιφέρεια 8 εκατομμυρίων ψηφοφόρων δεν θα ήταν χωρίς συνέπειες, Βαγγέλη μου.
Εσύ το έκανες για να πας με την Φώφη να χτυπήσεις τον Χαϊκάλη του άλλου, αλλά δεν υπολόγισες τί θα γινόταν αν ο Χαϊκάλης ήταν ο Σταύρος. Από το 6% που είσαι, με δημοφιλία που συναγωνίζεται τον Μιχαλολιάκο σε αρνητικές γνώμες, και έχοντας σφάξει κυριολεκτικά στο γόνατο τους 58 (μία ακόμη μεγάλη επιτυχία...) οφείλεις να ιδρώνεις...

Αυτό που δεν θα καταλάβει ποτέ όποιος απεχθάνεται τους κανόνες και επαφίεται στο φτωχό του μυαλουδάκι για να χειραγωγεί καταστάσεις, είναι ότι ποτέ δεν θα προβλέψεις αυτά που δεν θα προβλέψεις. Κι ότι δεν το μυαλουδάκι σου δεν είναι το καλύτερο – έχουν κι άλλοι μυαλουδάκι. Η ευφυΐα (χαμογελάω), σαν το «έξυπνο πουλί», από τη μύτη πιάνεται. Και σκάει. Οι υπόλοιποι πάμε με fair play και κανόνες, κι ας μας στερούν γρήγορα οφέλη και ευελιξία κινήσεων για ό,τι σκαρφιστεί ο μπαγάσας μέσα μας, το «μυαλουδάκι», Βαγγέλη μου.

Αν ο Έλληνας Πέπε Γκρίλο, ως ο άνθρωπος του θεάματος που «θα κάνει ταμείο» στην κάλπη, είναι ο Σταύρος, είμαστε μάλλον τυχεροί. Μην είναι κι άλλοι Βαγγέλη μου. Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι, αλλά είναι προφανώς αργά για να αλλάξεις μυαλά και περπατησιά. Μόνη ελπίδα, για σένα, να δεις τί έρχεται και να ξεκινήσεις μία τακτική υποχώρηση μόνος σου· πριν σε σουτάρει το αποτέλεσμα της σκέψης σου. Δεν κάνεις, και δεν μπορείς. Το απέδειξες για μία ακόμα φορά με την ανοησία της «ευφυΐας» σου.

Ό,τι κι αν είναι 'Το Ποτάμι' του Σταύρου, με όποιον κι αν το κάνει, όπως κι αν το κάνει, οι πιθανότητες σήμερα είναι ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από την μαϊμού «Ελιά», αυτή που ούτε για ΠΑΣΟΚplus δεν μετριέται. Μίλα μου για κινήσεις – εγώ τον Λοβέρδο βλέπω, και κάτι τύπους από τοπικές οργανώσεις που σήκωσαν ένα facebook page.
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου