21 Μαρτίου 2014

Ο Σαμαράς στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει… Ελιά

0 σχόλια
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Αντώνη ΣαμαράΟ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Αντώνη Σαμαρά
“ "Νευρικός κλονισμός" στο Μέγαρο Μαξίμου ”
Το ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι απόλυτα εξαρτημένος από ένα κόμμα που βρίσκεται υπό διάλυση, ένα κόμμα το οποίο δεν έχει αύριο, το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι γνωστό. Για αυτό άλλωστε η Νέα Δημοκρατία στήριξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά στο σκάνδαλο με τα υποβρύχια, για αυτό μέχρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου πρόσφατα παρενέβη στα της Κεντροαριστεράς δίνοντας γραμμή… ΠΑΣΟΚ, για αυτό εξάλλου, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εξαπολύσει τα βέλη του και με σκληρότητα εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συνέχεια, μόνο και μόνο για να παραμείνει γατζωμένος στη θέση της πρωθυπουργίας και της εξουσίας, έπλεξε και ξανάπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (ειδικά μετά την κυβερνητική κρίση που προκάλεσαν οι πραξικοπηματικές πράξεις της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ). 

Στην παρούσα συγκυρία, ωστόσο, η εμφάνιση του κομματιδίου «μιας χρήσης» με την επωνυμία «Το Ποτάμι», του Σταύρου Θεοδωράκη, έχει προκαλέσει κυριολεκτικά νευρική κρίση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο λόγος; Η δημοσκοπική εκτόξευση του «Ποταμιού», καταπίνει το ΠΑΣΟΚ, και διαλύει την εκλογική βάση του ήδη συρρικνωμένου κόμματος Βενιζέλου. Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά, ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μαΐου, θα δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Νέα Δημοκρατία θα συντριβεί. Ωστόσο σε αγαστή συνεργασία με τα δομημένα συμφέροντα, το Μέγαρο Μαξίμου υλοποιεί ήδη την στρατηγική του για την μείωση της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναμφίβολα θα είναι πρώτο κόμμα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η υπόγεια ή φανερή στήριξη του εγχειρήματος της «Ελιάς», στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ.  

Η προδιαγεγραμμένη εκλογική αποτυχία του «πειράματος» της Ελιάς θα αποκαλύψει τη γύμνια της κυβέρνησης. Η πολιτική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε κατάρρευση και πτώση τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Εξάλλου πως θα μπορέσει να συνεχίσει να υλοποιεί την καταστροφική και επικίνδυνη για τον τόπο πολιτική της μία κυβέρνηση, από τη στιγμή που τα κόμματα που τη συγκροτούν θα καταγράφουν σε συνθήκες πραγματικής εκλογικής αναμέτρησης ποσοστά τα οποία θα είναι ενδεικτικά της έλλειψης πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης. 


Δεν θα ήταν περίεργο λοιπόν αν ο Αντώνης Σαμαράς και η ακροδεξιά κλίκα που τον περιβάλλει έδιναν «γραμμή» να ψηφιστεί η «Ελιά» ακόμη και από ψηφοφόρους της ΝΔ, ώστε να καταφέρουν οι μνημονιακοί πολιτικοί σχηματισμοί να καταγράψουν συνολικά ένα αξιοπρεπές ποσοστό το οποίο θα μπορεί να δικαιολογήσει για λίγο ακόμη την συνέχιση της διακυβέρνησης από τους Μερκελιστές. Ότι ποσοστό και να καταγράψει η ΝΔ, χωρίς το ΠΑΣΟΚ ούτε η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί, ούτε ο Σαμαράς να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου