19 Μαρτίου 2014

Ο Θεοδωράκης ανεβαίνει σταθερά ενώ ο Τσίπρας επιδίδεται στο σκίσιμο του μνημονίου

0 σχόλια
thod1orakis-tsipras-660.png

Είναι σχεδόν διασκεδαστική η αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Σταύρο Θεοδωράκη και «το ποτάμι». Τι βαλτός και εγκάθετος, τι παιδί του Μπόμπολα και του Ψυχάρη, τι παιδί του συστήματος, μέχρι που λένε ότι ο Βενιζέλος τού έδωσε 3 εκ. ευρώ να κατεβεί στις εκλογές και να συρρικνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά τα έχω ακούσει από πολιτικούς και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάμε σε απλούς πολίτες και χρήστες των social media, εκεί πια παίρνουν θέση τα ελοχίμ και τα νεφελίμ...

Κεντρικότερα, το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει θεσμική αντιπολίτευση στον Θεοδωράκη είναι εμφανές καθότι δυσκολεύεται να συνδέσει και αυτόν με το μνημόνιο. Είναι τέτοια η πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιπολιτευτικά επιχειρήματα συν το γεγονός ότι δεν άλλαξε την κασέτα του αντιμνημονίου καθ´ όλη τη διάρκεια της κρίσης, που τον εκθέτουν και τον καθιστούν απροπόνητο να τα βάλει με το ποτάμι. 

Τι συμβολίζει ο Θεοδωράκης; Περίπου τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012 ως προς το νέο και αντισυστημικό ενώ οι «απολιτίκ» θεωρήσεις του τουλάχιστον δεν είναι ψεκασμένες. Λείπει δηλαδή η δημαγωγία, κοινώς το δούλεμα. Ο Θεοδωράκης εξηγεί ευθαρσώς ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε και δε μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διά του επικεφαλής του οικονομικού του επιτελείου κυρίου Μηλιού είπε ευθαρσώς ότι μπορούμε να δανειστούμε ακόμη και από το Αμπού Ντάμπι. 4,5 χρόνια πριν, ο κόσμος δε γνώριζε βασικούς οικονομικούς όρους όπως τα σπρεντς ή το έλλειμμα και ο κάθε Τσιπροκαμμένος έλεγε ό,τι του κατέβει, από οικονομικές θεωρίες της χαλιμάς, πατριωτικές κορώνες και λεκτικές επιθέσεις κατά των Γερμανών, μέχρι μοίρασμα πολλών ντεμι-φετίχ ευρώ και  προσλήψεων ολούθε.

Προς το παρόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πλάκα για δήθεν στημένες δημοσκοπήσεις και κυκλοφορεί το γνωστό ανέκδοτο με τον τηλεφωνικό διάλογο με από εταιρία δημοσκοπήσεων

- Τι είναι ο Αλιάκμονας;
- Ποτάμι
- Ευχαριστούμε πολύ.

Κάνε όμως πλάκα να φτάσει ο Θεοδωράκης τον Τσίπρα ενώ εκείνος, κάπου, σε μία στροφή, θα σκίζει με μανία το μνημόνιο. Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Προσωπικά, θεωρώ τον Θεοδωράκη πολύ πιο ειλικρινή και σοβαρό από τον δημαγωγό της μείζονος αντιπολίτευσης. Και δεν είμαι μόνο εγώ που το διακρίνω πλέον αυτό. Ο Θεοδωράκης συμβολίζει περισσότερο το νέο και αντισυστημικό ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στο ποτάμι που έρχεται πλην της ξεπερασμένης ρητορικής του αντιμνημονίου.
epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου