17 Μαρτίου 2014

Απολαυστικός Πάγκαλος, περιγράφει την ομιλία Βενιζέλου στη συνδιάσκεψη της «ελιάς»

0 σχόλια
pagkalos-5702.jpg

Παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο του Θόδωρου Πάγκαλου στο Βήμα, στο οποίο περιγράφει την πολιτική ομιλία Βενιζέλου στη συνδιάσκεψη της «ελιάς»:

[...] Την επομένη μέρα της μεγάλης και ιδρυτικής τρόπον τινά συνδιάσκεψης της Ελιάς, βρεθήκαμε σε καθιερωμένη ώρα στο σύνηθες καφενείο, εφτά άνθρωποι κάποιας ηλικίας, που όλοι έχουν κάποιο παρελθόν στη Δημοκρατική Παράταξη. Κάποιος ρώτησε: «Ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις της ομιλίας του Βενιζέλου; Ποιες προτάσεις έκανε;»...

Ολοι οι άλλοι είχαμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παρακολουθήσει αυτή την ομιλία. Κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει. Κανείς δεν θυμόταν τι είχε πει ο αρχηγός του ΠαΣοΚ που μιλούσε στη συνδιάσκεψη για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την καλλιέπεια, τη γλωσσική επάρκεια και την ορμητικότητα που συνήθως χαρακτηρίζει τον λόγο του. Πώς μπορεί να έχει κανείς την αξίωση από έναν μέσο πολίτη να κινητοποιηθεί από έναν λόγο που μένει σε τέτοια επίπεδα γενικολογίας ώστε να είναι αδύνατο να λειτουργήσει λυτρωτικά για ανθρώπους κάποιας ηλικίας με μεγάλη εμπειρία κομματικής λειτουργίας.

Εpikairo: Πάντως, να συμπληρώσουμε στη γλαφυρή περιγραφή Πάγκαλου ότι μεγαλύτερο πρόβλημα από τους «ανθρώπους κάποιας ηλικίας με μεγάλη εμπειρία κομματικής λειτουργίας» έχουν οι άνθρωποι μικρότερης ηλικίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι συνήθως ο σκληρός κομματικός λόγος ακουμπά το «παλιό» ακροατήριο ενώ ο νέος φρέσκος λόγος ακουμπά το νέο ακροατήριο, συνιστά πρωτοφανή παραδοξότητα να μιλάς και να μην έχεις καν ακροατήριο!  Υπό αυτό το πρίσμα, ο Βενιζέλος έχει κατορθώσει να πιάσει οριζόντια κάθε ηλικία! 
epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου