21 Μαρτίου 2014

Οι Μερκελιστές τρέμουν και κρύβουν τη συμφωνία

0 σχόλια
Έχουν καταλάβει το γιατί πανηγυρίζουν;Έχουν καταλάβει το γιατί πανηγυρίζουν;
“ Η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα, δεν έχει γίνει γνωστή ως προς τις λεπτομέρειές της, σχετικά με το τι ακριβώς θα ισχύσει μετά από τη διπλή εκλογική μάχη της Άνοιξης, αν και αρκετοί μπορούν να υποψιαστούν το τι ακριβώς θα επακολουθήσει ”
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σαμαρά για τη συμφωνία της με την τρόικα, αλλά αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως. Τα πανηγύρια της κυβέρνησης βασίζονται κυρίως στο γεγονός ότι η τρόικα έφυγε με την κυβέρνηση να λέει για άλλη μια φορά «ΝΑΙ σε όλα», αλλά και για το γεγονός ότι αφεθεί απερίσπαστη στην προεκλογική της εκστρατεία μέχρι τις διπλές κάλπες, σε αυτοδιοικητικό και ευρωπαϊκό επίπεδο στα τέλη της Άνοιξης.

Τι κατάφερε όμως με τη συμφωνία της με τους εκπροσώπους των δανειστών η κυβέρνηση; Να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχών και ανέργων, δίνοντας τη χαριστική βολή σε όσους έχουν απομείνει να εργάζονται, στο ύψος των μισθών, αλλά και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Άλλωστε η μείωση των εισφορών στα Ταμεία κατά 21%, από το οποίο το 15% αφορά στους εργοδότες, αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο «κούρεμα» τύπου PSI, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό τις συντάξεις πολύ σύντομα, καθώς τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα αντέξουν.

Σε ότι αφορά τους μισθούς, μπαίνει σε λειτουργία εκείνος ο μηχανισμός, ο οποίος θα οδηγήσει σε νέες πιέσεις προς τον κατώτατο μισθό, λόγω ασφαλώς και της υψηλής ανεργίας, η οποία θα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τους χαμηλούς μισθούς, στο όνομα πάντα της …ανάπτυξης. Παράλληλα, συνεχίζεται και η «μάχη» του γάλακτος, με την τρόικα μάλλον να τα καταφέρνει και εκεί και τελικά το γάλα, έστω και 10 ή και πλέον ημερών να «βαφτίζεται» ως φρέσκο και να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο των ξένων γαλακτοβιομηχανιών στη χώρα και στον αφανισμό των «μικρών» Ελλήνων παραγωγών γάλακτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα, δεν έχει γίνει γνωστή ως προς τις λεπτομέρειές της, σχετικά με το τι ακριβώς θα ισχύσει μετά από τη διπλή εκλογική μάχη της Άνοιξης, αν και αρκετοί μπορούν να υποψιαστούν το τι ακριβώς θα επακολουθήσει. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας;

Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, θα έχει μέχρι τις εκλογές να παίζει στο καθαρά επικοινωνιακό πεδίο του μοιράσματος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο θα μοιραστεί τον Μάιο, λίγο δηλαδή πριν από τις εκλογές, σε ένα περίπου εκατομμύριο ανθρώπους. Ίσως η κυβέρνηση, η οποία κατά τα άλλα δεν πολιτεύεται με την παλαιοκομματική λογική του χθες, να κάνει μια μικρή …έκπτωση στο «καινούριο» που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί. Ίσως να εκτιμά ότι το προεκλογικό φιλοδώρημα, το οποίο θα κυμανθεί από 0,6 ευρώ - 3,3 ευρώ να είναι αρκετό για ένα εκατομμύριο ανθρώπους για να την ψηφίσουν και πάλι για να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Η κυβέρνηση Σαμαρά όμως δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από τα πολιτικά της αδιέξοδα και τον πανικό της. Το μήνυμα στις κάλπες θα είναι ισχυρό…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου