1 Μαρτίου 2014

Ο Σαχινίδης σπάει την ομερτά του ΠΑΣΟΚ για τον διορισμό Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ

0 σχόλια
sachinidis_28022014.jpg

Ο Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός και Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, που μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου κλήθηκαν να διαχειριστούν την χρεοκοπία που τους παρέδωσε ο Γιάννης Παπαθανασίου προέβη στην παρακάτω δήλωση, που όχι μόνο σπάει την ομερτά του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου, αλλά και υπενθυμίζει το ποιόν των εμπρηστών του Ελληνικού δράματος, των πραγματικών μνημονιακών που εξανάγκασαν την κυβέρνηση Παπανδρέου στην προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης..

"Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο.

Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα.

Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.

Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%.

Η επιλογή του, συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να του ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ".
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου