20 Μαρτίου 2014

«Πιθανόν να βρέθηκαν συντρίμμια του μαλαισιανού Boeing» στον Ινδικό-Συνεχίζονται οι έρευνες

0 σχόλια
malaisia-eksafanisi-tou-boeing-tis-malaysia

Δύο κομμάτια που ενδέχεται να προέρχονται απο το μοιραίο άφαντο-αεροσκάφος των μαλαισιανών γραμμώνεντόπίστηκε από Αυστραλούς στον Ινδικό Ωκεανό, σύμωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ διευκρίνισε ότι δύο κομμάτια που ενδέχεται να προέρχονται από το μοιραίο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών εντοπίστηκαν από δορυφόρο στον Ινδικό Ωκεανό και στο σημείο σπεύδουν αεροσκάφη τύπου ΑΡ 3C-Orion.
Προειδοποίησε, πάντως, ότι η αποστολή για τον εντοπισμό τους δεν είναι εύκολη, καθώς η ορατότητα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι περιορισμένη.
boeing 6
Τα δύο αυτά αντικείμενα έχουν μήκος μέχρι 24 μέτρα και εντοπίστηκαν περίπου2.500χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Περθ, εντοπίστηκαν δηλαδή στον λεγόμενο «νότιο αεροδιάδρομο».
boeing5
Tα ευρήματα των αυστραλών επιβεβαίωσε και από την Κουάλα Λουμπούρ ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
boeing 4
Η Κίνα και το Καζακστάν είναι οι χώρες που έχουν αναλάβει τις έρευνες στον βόρειο αεροδιάδρομο, ενώ η Ινδονησία και η Αυστραλία ερευνούν τον νότιο αεροδιάδρομο.
boeing 3
boeing2
boeing
digooo
Σε απελπιστική κατάσταση είναι οι συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους,στρέφοντας τα πυρά τους κυρίως προς την πλευρά της Μαλαισίας για την έλλειψη πληροφόρησης, όπως καταγγέλλουν. Αρκετοί μάλιστα απειλούν να ξεκινήσουν απεργία πείνας.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης, αρκετοί συγγενείς άρχισαν να φωνάζουν στους υπεύθυνους της μαλαισιανής κυβέρνησης, ζητώντας να μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ενώ οι υπεύθυνοι ασφαλείας αναγκάστηκαν να τους απομακρύνουν από την αίθουσα.
Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines που μετέφερε 239 άτομαεπιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
Έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα, η οποία επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αεροδιαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας. Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου