1 Μαρτίου 2014

«Βγάλτε τον άνθρωπο που χρεοκόπησε τη χώρα από τα ΕΛΠΕ» [σελίδα στο facebook]

0 σχόλια
VG1ALTE_PAPATHANASIOU.png

Μέσω διαδικτυακής καμπάνιας διαδηλώνουν οι πολίτες για την πρόσληψη στα ΕΛΠΕ του πρώην Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή αρχικά υπολόγισε το έλλειμμα του 2009 σε 2% και το οποίο κατέληξε σε 15,6%, με συνέπεια την αδυναμία της χώρας να δανείζεται πλέον από τις αγορές και την ένταξή της στο μνημόνιο.

Σήμερα, η κυβέρνηση Σαμαρά επιβραβεύει τον υπεύθυνο Υπουργό Οικονομικών για τη χρεοκοπία της χώρας, διορίζοντάς τον στα ΕΛΠΕ με μισθό που αγγίζει τις 250.000 ευρώ. Ο πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και τους καλεί να πληρώσουν από την τσέπη τους  τον άνθρωπο που τους στέρησε τους μισθούς και τις δουλειές τους! Ακόμη και η αθλιότητα έχει τα όριά της...

Στην καμπάνια των ενεργών πολιτών του διαδικτύου μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς πατώντας εδώ


Εμείς οφείλουμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας εν συντομία τι ακριβώς συνέβη την επίμαχη περίοδο και πώς ο Παπαθανασίου κορόιδεψε τον ελληνικό λαό αλλά και την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, αποκρύπτοντας με θρασύτητα το πραγματικό έλλειμμα, μέχρι τη στιγμή που αυτός και ο Καραμανλής έφυγαν από την κυβέρνηση της χώρας:

Στις 6/10/2008 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή και Υπουργό Οικονομικών τον κ. Αλογοσκούφη, καταθέτει προσχέδιο Π/Υ 2009. Στόχος για έλλειμμα το 2009 στο 1,8% του ΑΕΠ.  

Στις 21/12/2008 ψηφίζεται το τελικό σχέδιο Προϋπολογισμού με έλλειμμα στο 2% του ΑΕΠ.  

Ο δε Σαμαράς, στις 18 Μαΐου 2009 είχε δηλώσει «Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται στο 4-4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 έως 13%». (από ομιλία στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής)    

Και τι συμβαίνει κατόπιν; Η τριάδα Καραμανλής-Σουφλιάς-Παπαθανασίου αντιλαμβάνονται ότι το έλλειμμα βγαίνει εκτός ελέγχου, παίρνουν κάποια πρώτα ελάχιστα μέτρα, κρατούν κρυφές τις προειδοποιήσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής και -το χειρότερο- δε δημοσιεύουν τα πραγματικά στοιχεία του ελλείμματος! Θυμίζουμε:    

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι αυτά τα μέτρα δεν φτάνουν, ενώ δεν είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα. Αυτό αποτυπώνεται σε κείμενο της 2/7/2009 στο Eurogroup. Εκεί προβλέπεται ότι το έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 10%. Το κείμενο αυτό κρατήθηκε κρυφό από την Ελληνική κοινωνία και δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση της ΝΔ. [ΚΑΤΑΘΕΣΗ:  Κείμενο Eurogroup 2009]  

Μετά το Eurogroup μέσα στον Ιούλιο 2009 ο Πρόεδρος του Eurogroup J.C. Juncker στέλνει προς τον Υπ. Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου επιστολή σχετικά με το έλλειμμα. Και αυτή η επιστολή κρατήθηκε κρυφή και δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα. [ΚΑΤΑΘΕΣΗ: Επιστολή Junker προς Παπαθανασίου]  

Στο μεταξύ τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, το Σεπτέμβριο ο τότε Υπουργός Οικονομικών λαμβάνει στο γραφείο του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα Δελτία Εκτέλεσης Προϋπολογισμού που δείχνουν ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει. Και αποφασίζει να μη τα δημοσιεύσει, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρέωση η δημοσιοποίηση των στοιχείων εκτέλεσης προϋπολογισμού την 20η κάθε μήνα. Για δεύτερη φορά, μέσα στην ίδια χρονιά, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία των δελτίων εκτέλεσης προϋπολογισμού σταματάει η δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που έδειχναν πόσο έξω είχε πέσει ήδη ο Προϋπολογισμός.  

στις 2/10/2009, μόλις 2 ημέρες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει πρόβλεψη με την επίσημη ενημέρωση (EDP Notification) για έλλειμμα 6% του ΑΕΠ το 2009. Αυτή είναι η τελευταία εγκληματική πράξη σε βάρος της χώρας. Αυτή που στοίχισε ολοκληρωτικά την απώλεια της αξιοπιστίας όχι μόνο των στατιστικών, αλλά και των Ελληνικών θεσμών και της Ελληνικής πολιτείας απέναντι στους εταίρους μας. [ΚΑΤΑΘΕΣΗ EDP Οκτωβρίου 2009] 
epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου