21 Μαρτίου 2014

Ο Ulysses και ο πασοκικός δούρειος ίππος

0 σχόλια
_ίππος_ββ.jpg
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ σχολίασε και το ζήτημα του Ελληνικού. [enikos.gr]
«Η χώρα ανοίγει έναν καινούριο κύκλο. Το πρωτογενές πλεόνασμα, την έξοδο των τραπεζών στις αγορές. Ανοίγει ένας θετικός νέος κύκλος. Όλοι πρέπει να βάλλουμε ένα θετικό πετραδάκι», σχολίασε αρχικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα και συνέχισε:
«Μην μεμψιμοιρήσουμε ακόμα μια φορά. Να μην βρει κανένας μας, μα κανένας μας, ένα μικρό ή μεγάλο άλλοθι, για να πάει πίσω αυτή η διαδικασία. Νομίζω το αξίζουν πρώτα από όλα οι πολίτες.
«Εγώ από το 2009 δεν έχω καταψηφίσει κάποιο άρθρο όχι γιατί συμφωνούσα σε όλα, αλλά γιατί πιστεύω σε μια συλλογική προσπάθεια, στην οποία έχουν γίνει λάθη, παραλήψεις. Αυτή η προσπάθεια που σήμερα γυρίζει προς όφελος των πολιτών, προς όφελος της επιχειρηματικότητας», πρόσθεσε.
«Σε τέτοια θέματα τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν ζητήματα και να ανοίξουν μεγαλύτερες κόντρες δεν μπορώ να μπω. Ούτε μπορώ να προτρέψω τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει κάτι ή να μην κάτι. Πιστεύω ότι όλοι κατανοούμε και πόσο μάλλον ο πρώην πρωθυπουργός, με τον οποίο μαζί περάσαμε τα δύσκολα χρόνια από το 2009, όλοι κατανοούν τι πρέπει να κάνουν», σχολίασε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αφήνοντας αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Epikairo: Ας ενημερώσει κάποιος τον πολυμήχανο Ulysses Κωνσταντινόπουλο πως ο Δούρειος Ίππος δεν είναι τυχαία πιο διάσημο κατόρθωμα ακόμα και από τη δεκάχρονη περιπλάνησή του Οδυσσέα πριν φτάσει στην Ιθάκη...
Μπορεί αγαπητέ ...σύντροφε η κοινωνία να μην αναρωτιέται σύμπασα - ακόμα - γιατί από το 2009 δε βγήκατε ποτέ, σεις και καμιά εικοσαριά ακόμα ...αχαιοί, να στηρίξετε εκείνη τη συλλογική προσπάθεια, με όποια λάθη και παραλήψεις όπως λέτε, παρά μονάχα περιμένατε καρτερικά μέσα στο ξύλινο άλογο μέχρι να ...πάρετε την Τροία, σίγουρα όμως ο αριθμός των πολιτών που προβληματίζεται για την τότε -και τώρα, υποκριτική στάση σας, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Το στηρίξατε το Μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο του 2011, αλήθεια είναι αυτό. Αφού όμως κάνατε καταρχάς σαφές σε όλους τους τόνους και στον Πρωθυπουργό της χώρας, πως δεν υπήρχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία! Ποιοι το κάνατε; Ελάτε τώρα! Δεν τους είχατε κρυμμένους όλους μέσα στο κούφιο άλογο πολυμήχανε σύντροφε, έτσι δεν είναι; Το Νασιώκα και το Φλωρίδη ας πούμε, τους αφήσατε απέξω. Τους βλέπαμε. Ο Πάρις είχε λιώσει τόσα παπούτσια ώστε να πηγαινοέρχεται στο Πάρκο Ελευθερίας, πριν και μετα τους κρίσιμους ΚΤΕ, για να πάρουν γραμμή οι υπόλοιποι της παρέας και να δώσουν κανα παραπολιτικό στους διψασμένους δημοσιογράφους!

Και μην παίζετε με τη μνήμη μας αλλά ούτε και με το ρεπορτάζ! Θυμόμαστε όλες τις στιγμές που ΔΕ στηρίζατε.
Όταν η «οργισμένη αγανάκτηση» είχε στρογγυλοκαθίσει στην πάνω και στην κάτω πλατεία με φόντο τον επικηρυγμένο προδότη, το ...Γιωργάκη δε στηρίξατε. Δε στηρίξατε τη μοναδική επιλογή που είχε η χώρα να προσφύγει στο μηχανισμό , ούτε αποδώσατε τις ευθύνες σε εκείνους που έφτασαν το έλλειμμα στο 15%. Παρά μονάχα φροντίζατε να ξεσκίζετε τον Υπουργό Οικονομικών στους ΚΤΕ με μπροστάρησσες τη Σούλα και τη Βασούλα! (Κάτι που μεταξύ μας, δεν κάνατε ποτέ με το Στουρνάρα, ούτε και με το σύντροφο Βενιζέλο)
Ούτε όταν ο Παπανδρέου, προκρίνοντας τη συναίνεση έκανε άνοιγμα στο Σαμαρα, στηρίξατε! Παρά μονάχα ενισχύατε τις διαρροές πως ο Πρωθυπουργός της χώρας παραιτείται. Τρίβοντας πάντα τις παλάμες σας και κουνώντας πάντα το δάχτυλο! Όπως κάνετε και τώρα που θέλετε να «νουθετήσετε» τον Παπανδρέου τρομάρα σας
Στηρίξατε μόνο όταν ΔΕΝ καταφέρατε να ...αλώσετε την Τροία Ulysses.
Τότε και μόνο τότε στηρίξατε το Μεσοπρόθεσμο. Ηττηθήκατε τότε -ευτυχώς- και άνοιξε η διαπραγμάτευση για την ιστορική διαγραφή του χρέους, που έμελλε να συμβεί.
Το τέλος βέβαια του ...Τρωικού Πολέμου άργησε κάμποσους μήνες να ρθει. Συνέβη το Νοέμβρη του 2011. Τότε όντως ...νικήσατε. Θα 'μαστε εδώ για να μιλάμε και γι' αυτό...

Ένα πράγμα να ξέρεις μόνο πολυμήχανε Ulysses. Πως μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, επήλθε η τιμωρία του μυθικού ήρωα για τις προσβολές κατά των θεών! Η νέμεσις...
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου