15 Απριλίου 2014

Ήταν πολλοί οι «Βρούτοι» το 2011 Χάρη..

0 σχόλια
kastanidis_15042014.jpg

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, θα έπρεπε να επιμείνει στην πρόταση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και αυτός έχει την πρώτη ευθύνη για την εγκατάλειψη της πρότασης, διότι "υπέκυψε" δήλωσε τη Δευτέρα ο Χάρης Καστανίδης κατά την παρουσία του βιβλίου του με τίτλο "Η εποχή της δοκιμασίας", από τις εκδόσεις "Αλεξάνδρεια". [skai.gr]
Χαρακτήρισε "απόλυτη αντιδημοκρατική εκτροπή" όσα συνέβησαν με αφορμή την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ο ίδιος έζησε μια "δραματική και οδυνηρή εμπειρία" και ευχήθηκε να μην ζήσει στο μέλλον τέτοιες συνθήκες ο ελληνικός λαός.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε "Βρούτο" τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να τον κατονομάσει, αλλά τον "φωτογράφισε", αναφέροντας τις δηλώσεις του, που τη μια ήταν υπέρ τους δημοψηφίσματος και την άλλη κατά, όπως είπε.

Ο κ. Καστανίδης επιτέθηκε εναντίον της φασιστικής δεξιάς, ενώ άφησε αιχμές και για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για "απολιτίκ", που λένε ότι φταίει η γενιά της μεταπολίτευσης για το ότι έφτασε η χώρα στην καταστροφή, κάτι που υποστήριξε είναι "ανακριβές ιστορικά και απαράδεκτο πολιτικά". Για τους "απολιτίκ" είπε ότι "δεν έχουν προσφέρει τίποτε και θέλουν να γίνουν σωτήρες ενώ υπηρετούν τα αφεντικά τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης μίλησε για "διωγμό" του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η κοινωνία τον εμπιστεύτηκε, αλλά και τον αδίκησε, είπε και εξέφρασε την ελπίδα "κάποτε να αποδοθεί δικαιοσύνη για να γαληνέψουν και οι ψυχές μας".

Η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Μαριλένα Κοππά έκανε λόγο για "ανατροπή" του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την πρόταση για δημοψήφισμα, και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να είναι ποτέ λάθος να ρωτάς τη γνώμη του κόσμου.

Epikairo: Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Χάρης Καστανίδης είναι ένας πολιτικός με ηθική ακεραιότητα και πολιτικό λόγο προοδευτικό, ενώ χάρις στους νόμους Καστανίδη μπορούν και μπαίνουν Τσοχατζόπουλοι στη φυλακή. Τότε, το 2011, ήταν ένας από τους ελάχιστους υπουργούς του Παπανδρέου που στήριξε την πρόταση του δημοψηφίσματος, η οποία όμως δεν προχώρησε αριβώς λόγω της αντιδημοκρατικής εκτροπής της ομάδας του "Βρούτου". Η ανατροπή του Παπανδρέου, όπως λέει χαρακτηριστικά και η Κοππά μεθοδεύτηκε από ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ήταν κοντά στον Βρούτο Βενιζέλο, ο οποίος ας μην ξεχνάμε ότι πρώτος βγήκε και είπε διεθνώς ότι το θέμα του δημοψηφίσματος θεωρείται λήξαν, επικυρώνοντας το οργανωμένο σχέδιο πτώσης του Παπανδρέου.

Έχει εξαιρετικό πολιτικό και ιστορικό ενδιαφέρον να μάθει ο ελληνικός λαός πως μεθοδεύτηκε η ανατροπή Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και σίγουρα φωνές όπως αυτές του Καστανίδη, του Μπεγλίτη και της Κοππά σίγουρα βοηθούν στην ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας. Αλλά όταν έχεις το ίδιο σου το κόμμα σε απειλεί ότι θα σε ρίξει μέσα στην Βουλή, όταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησής σου βγαίνει και υποκαθιστά τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρωθυπουργό και ακυρώνει με δήλωσή του την πρόταση δημοψηφίσματος, όταν ο ΔΟΛ σε αγαστή συνεργασία με την αντιμνημονιακή ΝΔ του Σαμαρά χαλούν τον κόσμο και ζητούν παραίτηση Παπανδρέου, τότε πώς ακριβώς υπέκυψε ο Παπανδρέου;

Ο Παπανδρέου για αν μην υποκύψει, έπρεπε να έχει μια Κ.Ο. "μπετόν αρμέ", για να μπορέσει να διεξάγει το δημοψήφισμα. Ωστόσο οι "Βρούτοι" φρόντισαν να τον ανατρέψουν πρώτα, ακριβώς για να αναχαιτίσουν τον Παπανδρέου από το να κάνει συμμέτοχο και σύμμαχο τον λαό..
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου