13 Μαΐου 2014

Αν ο Μπαρόζο σήκωνε το τηλέφωνο και για τα Greek Statistics των Καραμανλή-Παπαθανασίου, η Ελλάδα θα είχε αποφύγει το μνημόνιο..

0 σχόλια
barroso_12052014.jpg

Στο αμέσως προηγούμενο post παρατέθηκαν τα πραγματικά περιστατικά γύρω από το πώς ανετράπη η πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα από την συνωμοσία Μπαρόζο-Σαμαρά-Βενιζέλου, συνωμοσία που είχε ως απώτερο στόχο την παραίτηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.
 Ο Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενός ενωσιακού οργάνου όχι τυχαίου, αλλά ένα όργανο με αποφασιστικές αρμοδιότητες, ο θεματοφύλακας των συνθηκών όπως ορίζουν οι ιδρυτικές συνθήκες της Ε.Ε., παρέμβη υπέρ της δεξιάς για ακόμα μια φορά, αμέσως μετά το 2007 και την επίσκεψή του στα καμμένα της Ηλείας, πρός όφελος του Κώστα Καραμανλή. 

Ο Μπαρόζο τον προσεχή Ιούνιο αποχωρεί από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια θητεία στην οποία έγιναν πράγματα και θάματα, από την ανοχή στα greek statistics των κυβερνήσεων Καραμανλή (όταν επί παραδείγματι άλλοι ευρωπαϊκοί θεσμικοί παράγοντες όπως οι Γιούνκερ και Αλμούνια είχαν επισημάνει τους κινδύνους της ελληνικής χρεοκοπίας) μέχρι στην αποκάλυψη σήμερα των FT, που κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση του στο εσωτερικό της Ελλάδας και συνωμοσία με τους Σαμαρά-Βενιζέλο να ρίξουν τον Παπανδρέου εν ίδει τιμμωρίας για την πρόταση δημοψηφίσματος.

Ο ορυμαγδός των σημερινών αποκαλύψεων της FT αποδεικνύουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο τον μοιραίο ρόλο που είχε ο Μπαρόζο στην διαχείριση της τύχης της Ελλάδας, συμπεριφερόμενος απροκάλυπτα ως κομματάρχης της ΝΔ. Το 2007 ο Μπαρόζο νομιμοποίησε με την παρουσία του το μοίρασμα τριχίλιαρων από τον Καραμανλή, μόνο και μόνο για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές. Παράλληλα η έξοδος της Ελλάδας από την δεύτερη συνεχή επιτήρηση επί ημερών Καραμανλή (λίγο πριν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας), έγινε για να έχει κάτι ως προίκα ο Καραμανλής ενόψει των εκλογών. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν βγήκε να αντιδράσει ποτέ, όταν ο Παπαθανασίου του έστελνε πλαστά στοιχεία. Εκεί σεβάστηκε την κυριαρχία της Ελλάδας, αλλά προκειμένου να ρίξει τον Παπανδρέου δεν δίστασε να σηκώσει το τηλέφωνο και να συνεννοηθεί με τον κομματικό του φίλο Αντώνη Σαμαρά.

Τον Νοέμβρη του 2011 ο Μπαρόζο σήκωσε το τηλέφωνο, ενώ δεν δίστασε να μετέχει και συνεδρίασης που θα αποφάσιζε για την τύχη της Ελλάδας, πίσω από την πλάτη του Παπανδρέου και με ενημέρωση του Βενιζέλου. Η αποκάλυψη ότι η λύση Παπαδήμου είχε αποφασιστεί ήδη από τις Βρυξέλλες, ανατρέπει την μέχρι τώρα φιλολογία που έκανε λόγο για συμφωνία Σαμαρά-Παπανδρέου-Καρατζαφέρη, την επομένη της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στον Παπανδρέου στις 4 Νοεμβρίου του 2011. Απ' ότι θυμόμαστε ο Παπανδρέου αξιοποίησε την εντολή που του έδωσε η ελληνική Βουλή για να διαπραγματευθεί τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Απόδειξη ότι ο Παπανδρέου ήταν εκτός παιχνιδιού ήταν η πρότασή του για ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Τι βγήκαν και είπαν όλοι σ' αυτή την πρόταση; Ότι το να κάνεις τον Πετσάλνικο πρωθυπουργό ήταν σαν να παραμένει ο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, με τον Καρατζαφέρη να διαδίδει ότι δέχτηκε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση μόνο με πρωθυπουργό Παπαδήμο, όταν ο Σαμαράς έκανε την πάπια. Με απλά λόγια ο Καρατζαφέρης βρισκόταν σε αγαστή συνεργασία με τον αντιμνημονιακό Σαμαρά και συνεννοήθηκε να προτείνει αυτός τον Παπαδήμο, προκειμένου ο Σαμαράς ασμένως να μπει στην συγκυβέρνηση, λέγοντας προς τα έξω ότι αποδέχεται τον οποιονδήποτε πρωθυπουργό προτείνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο η μπαγκέτα του Μπαρόζο από τις Βρυξέλλες άλλα σχεδίαζε, την πρωθυπουργοποίηση Σαμαρά μετά τον μεταβατικό Παπαδήμο. Αντί δηλαδή ο Μπαρόζο να προωθήσει μια λύση τύπου Μόντι στην Ελλάδα, να παραμείνει ένας τεχνοκράτης στην εξουσία για 2 χρόνια ώστε να ολοκληρωθούν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, συνήνεσε, αν όχι σχεδιάσε από κοινού με τον Σαμαρά να πάνε την χώρα στις εκλογές, να την παίξουν στα ζάρια, μόνο και μόνο για να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός εδώ και τώρα. Πολλοί επιφανείς οικονομολόγοι αλλά και άνθρωποι με βαρύνουσα γνώμη υποστηρίζουν ότι αυτές οι διπλές εκλογές, οι εκλογές που άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου και κινδύνεψαν να θέσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ (σε συνδυασμό με την μαζική ροή καταθέσεων στο εξωτερικό) ήταν η αιτία για τον πλήρη εκτροχιασμό του ελληνικού προγράμματος, το οποίο μόλις σήμερα, 2 χρόνια μετά πασχίζουν να το ολοκληρώσουν.

Όλα τα παραπάνω τί δείχνουν; Ότι η παρουσία Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ολέθρια αποτελέσματα για την Ελλάδα. Αυτό το ανίερο αλισβερίσι με την εγχώρια δεξιά, αλλά και η συνεργασία με τον Βενιζέλο, ο οποίος εξαργύρωσε τις υπηρεσίες του με την συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν εντελώς αντίθετη και ανάρμοστη με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που ορίζονται στις ιδρυτικές συνθήκες της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι φύλακας των Συνθηκών και λειτουργεί υπέρ του συμφέροντος της Ένωσης και όχι για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ελληνικής δεξιάς, είτε αυτή εκπροσωπείται από τον Καραμανλή, είτε από τον Σαμαρά.

Αυτές του είδους οι παλαιοκομματικές πρακτικές δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές. Όλοι γνωρίζουμε ότι σ' αυτές τις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαδεχόμενος ένα πρόσωπο που δεν το τίμησε καθόλου. Είναι στοίχημα οι ευρωπαίοι πολίτες να μην ξαναδεχτούν στο τιμόνι της Ευρώπης "καθίκια πολυτελείας" όπως ο Μπαρόζο, ενώ στοίχημα των Ελλήνων πολιτών είναι να μάθουν την πλήρη αλήθεια και το ποιοι εργάστηκαν για να αποτρέψουν την καταστροφή και ποιοι δολοπλόκησαν με την ιδέα της καταστροφής, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικά συμφέροντα. Επειδή είμαστε της άποψης ότι το πρόσωπο κάνει το αξίωμα, πρέπει να πούμε με την ψήφο μας ποτέ πια άλλοι Μπαρόζο και να ενισχυθούν εκείνες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα που έχουν την ατζέντα για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην Ευρώπη και τα οποία αναδείχτηκαν από την πρόταση δημοψηφίσματος του Παπανδρέου.

Τύποι σαν τον Μπαρόζο δεν είναι δυνατόν να υπερασπίζονται το όραμα μιας δημοκρατικής Ευρώπης, μιας Ευρώπης των αξιών για την οποία έχει μιλήσει κατά καιρούς ο Παπανδρέου. Η Ευρώπη χρειάζεται πατριώτες και όχι προδότες αξιών, χρειάζεται ανθρώπους που θα αγωνιστούν για να διασώσουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες και όχι για να το υπονομεύσουν. Γι αυτό το παράδειγμα Παπανδρέου ας το έχουν στο μυαλό τους οι Έλληνες πολίτες όταν θα πάνε να ρίξουν την ψήφο τους στο παραβάν στις 25 Μαϊου..
http://www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου