23 Νοεμβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις - Ο Παπανδρέου μαζεύει υπογραφές για έκτακτο Συνέδριο

0 σχόλια


Η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να αμφισβητήσει την ηγεσία Ευάγγελου Βενιζέλουστο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν μια ντουφεκιά στον αέρα, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν και σε άλλες κινήσεις που θα "στριμώξουν" την ηγεσία του κόμματος με σκοπό σε πρώτη φάση την διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ και την ματαίωση του εγχειρήματος για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στελέχη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που στηρίζουν και πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφώνπροκειμένου να δρομολογηθούν διαδικασίες έκτακτου Συνεδρίου.
το επιτελείο Παπανδρέου δεν εξετάζει το σενάριο να θέσει θέμα ηγεσίας μέσω διαδικασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Άλλωστε ο κ. Παπανδρέου όπως λένε στενοί συνεργάτες του υποστηρίζει κινήσεις που κινούνται στη βάση των Καταστατικών αρχών του κόμματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπό το άρθρο 35 του Καταστατικού προβλέπει ότι έκτακτο συνέδριο συγκαλείται υποχρεωτικά:

- με απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής έπειτα από αίτημα του 1/3 τουλάχιστον των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

- ή του ½ του αριθμού των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος

- ή του 10% του συνόλου των Μελών του Κινήματος, καθώς και με απόφαση του Προέδρου.

Αναφέρει ακόμα ότι η απόφαση σύγκλησης λαμβάνεται το λιγότερο δύο (2) μήνες πριν από την καθοριζόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου. Ο προσυνεδριακός διάλογος διεξάγεται κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για το τακτικό Συνέδριο, ενώ οι απόψεις των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών υποβάλλονται το αργότερο τρεις (3) εβδομάδες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Να σημειωθεί ότι το επιτελείο Παπανδρέου δεν εξετάζει το σενάριο να θέσει θέμα ηγεσίας μέσω διαδικασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον πρώην πρωθυπουργό πάντως να συσπειρώνει 5-10 βουλευτές, ενώ και οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ είναι εν αναμονή των εξελίξεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου