Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Χαλκίδα πιστοποίησε πως ο τέως πρωθυπουργός προετοιμάζει κάποιου είδους επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Η ρήση «έχει ο καιρός γυρίσματα» μοιάζει με εκτίμηση περί αναδρομικής του δικαίωσης, για την περίοδο 2009 – 2011.
Γεγονός είναι πως οι μαρτυρίες προσώπων που είχαν ενεργό ρόλο στις πυρίκαυστες εξελίξεις εκείνης της περιόδου (Άκκερμαν, Ρομπάι, Γκάιτνερ) αποδόμησαν μια σειρά συνωμοσιολογικών ερμηνειών για την έλευση των μνημονίων και του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Υπό αυτή την έννοια ο Γ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας και την κατάσταση των διαδόχων του –στο τιμόνι της πρωθυπουργίας και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα – εκτιμά πως το κλίμα γι’ αυτόν είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι παλιότερα.
Μόνο που η διατήρηση υψηλών προσδοκιών είναι δύσκολο να πραγματωθεί και αυτό δείχνει να το κατανοεί.
Συνεπώς η απορία για το πώς ακριβώς θα πολιτευθεί, από τούδε και στο εξής, παραμένει.
Θα αποτελέσει πραγματική έκπληξη πιθανή απόφαση του Γ. Παπανδρέου να στηρίξει το νέο δημιούργημα Βενιζέλου με τον τίτλο ΔΗΠΑΡ. Καθώς είναι προφανής και η αντιπαλότητα των δύο αλλά και πολλές φορές εκφρασμένη η διαφωνία του με την πολιτική που ακολουθείται.
Αυτή που πραγματικά καίγεται για το πώς θα κινηθεί ο Παπανδρέου είναι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Βλέποντας τα δημοσκοπικά ποσοστά να βρίσκονται σε συνεχόμενη πτωτική πορεία, την διακήρυξη περί ίδρυσης Δημοκρατικής Παράταξης να αφήνει παντελώς αδιάφορους τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τη δημοτικότητα του νυν προέδρου του να παραμένει πάντοτε στην προτελευταία θέση και την πιθανότητα να … αποχαιρετήσει τη Βουλή στις επόμενες εκλογές ολόενα να μεγαλώνει, το μόνο που δεν θα ήθελε είναι μια πολιτική κίνηση του Γ. Παπανδρέου.
Η επιλογή του κατάλληλου χρόνου για κάθε πολιτική κίνηση είναι μια από τις σημαντικές παραμέτρους.
Μένει να φανεί πως αυτό θα «δουλευτεί» από την πλευρά Παπανδρέου.
Ο Μάρτιος άλλωστε δεν είναι μακριά…
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου