2 Μαΐου 2012

Μάρτιν Σουλτς: Οχι στη μονόπλευρη λιτότητα

0 σχόλια

Μάρτιν Σουλτς: Οχι στη μονόπλευρη λιτότητα
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βραδινή ενημερωτική εκπομπή του πρώτου καναλιού της ...
γερμανικής τηλεόρασης ARD τάχθηκε υπέρ της συμπλήρωσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων λιτότητας με αναπτυξιακά προγράμματα: «Η μονόπλευρη λιτότητα δεν μας βγάζει από την κρίση».
Όσα κράτη εφαρμόζουν λιτότητα, αλλά χρησιμοποιούν παράλληλα τα περιθώρια που έχουν για επενδύσεις, θα βγουν ταχύτερα από την κρίση, δήλωσε ο Σουλτς επικαλούμενος ως παραδείγματα τις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Εσθονίας.
Την έμφαση που αποδίδει στα αναπτυξιακά προγράμματα ο Σουλτς τη συνέδεσε και με την αξιοπιστία της ΕΕ και παρέπεμψε στα ποσά της βοήθειας για τη διάσωση του ευρώ: «Αν μπορούν να δαπανηθούν 750 δις. ευρώ για ένα μηχανισμό σταθερότητας, αλλά όχι ένα δις. ευρώ για ένα άμεσο πρόγραμμα στήριξης της νεανικής απασχόλησης, τότε θα χαθεί η εμπιστοσύνη των ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην κατάσταση των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου, ο Σουλτς αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και στις ευκαιρίες που έχουν αυτά τα κράτη για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και στα κράτη της Αραβικής Άνοιξης, για παράδειγμα βοηθώντας σε έργα υποδομής ή στη μεταφορά ιατρικού υλικού.
«Αν επενδύσουμε στον χώρο της Μεσογείου μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τότε μπορούμε να προκαλέσουμε εκεί μια πραγματική οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου