2 Μαΐου 2012

"Ας μην αφήσουμε η Δημοκρατία να βρεθεί στο Απόσπασμα"

0 σχόλια

Πεπεισμένος πώς οι Δημοκράτες θα κάνουν το καθήκον τους εμφανίστηκε ο Χρήστος Παπουτσής σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο να βλέπουμε ναζιστικούς χαιρετισμούς εντος της Βουλής την 7η Μαη και συγκεκριμένα για τη Χρυσή Αυγή: 

"Είναι ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να συζητούμε το ενδεχόμενο να εισέλθουν στη Βουλή νεοναζί. Άνθρωποι δηλαδή  οι οποίοι, ακούω τους ίδιους να λένε ότι δεν είναι νεοναζί, είναι κάτι άλλο, είναι όμως εθνικιστές, είναι ρατσιστές, είναι λαϊκιστές της άκρας δεξιάς. Είναι αυτοί που υποστήριζαν τους Δολοφόνους του Χίτλερ και τα SS...Που είναι το Δίστομο; Γιατί ξεχάσαμε τα Καλάβρυτα; Τα Ανώγεια και εκατοντάδες χωρία που κάηκαν στο βωμό του Ολοκληρωτισμού;  Ο Ελληνικός λαός είναι ο δημιουργός και υπέρμαχος της Δημοκρατίας. Και αυτό καλείται να κάνει και σε αυτές τις εκλογές. Όσο φωτίζουμε ή προβάλλουμε διάφορα προβλήματα ως γενική κεντρική αδυναμία του κράτους, αυτό δημιουργεί φόβο στην κοινωνία και στρέφει τον κόσμο σε εκείνους που πιστεύουν ή που περνούν επικοινωνιακά το μήνυμα ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να αναλάβουν αυτοί την προστασία.  Αυτό είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο και οδηγεί στην κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και στον εκφασισμό της κοινωνίας. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί, ας συμμετάσχουμε όλοι μαζί, ας κριτικάρουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη Δημοκρατία μας καλύτερη. Ας μην επιτρέψουμε πισωγυρίσματα σε εποχές σκοτεινές.

   Το ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, και θα κάνουμε ότι μπορούμε να μην επιτρέψουμε  τέτοια πισωγυρίσματα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πρόοδος και ειρήνη. Όχι ναζιστικούς χαιρετισμούς και βια."


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου