20 Μαρτίου 2014

Πάρτε το χαμπάρι: Ο Παπανδρέου δεν είναι Σαμαράς-Βενιζέλος

0 σχόλια
papandreou_20032014.jpg

Πρώτα θα δω το οριστικό κείμενο της συμφωνίας για τις τράπεζες, όπως θα αναφέρεται στο νομοσχέδιο και μετά θα τοποθετηθώ. Δεν μπορώ να πω από πριν τι θα κάνω, αφού δεν γνωρίζω τα δεδομένα». [enikos]
Την απάντηση αυτή έδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που του τηλεφώνησε προκειμένου να τον ενημερώσει για την συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Η κυβέρνηση ανησυχεί για τη στάση που θα κρατήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ίσως και οι βουλευτές που επηρεάζει στο νομοσχέδιο για τις τράπεζες, ίσως και γενικότερα για τη συμφωνία με την τρόικα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαβεβαίωσε τον Γιάννη Στουρνάρα και μέσω αυτού την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και δεν θα το πράξει σε κανένα σημείο, πλην όμως τις θέσεις του για τις τράπεζες δεν τις διαπραγματεύεται.

Epikairo: Επιχειρείται κάτι το αήθες: Να χρεώσουν στον Παπανδρέου εσωκομματική ομάδα που επηρεάζει και ανάλογα της απόφασης που θα λάβει εκείνος για τη στήριξη ή όχι ενός νομοσχεδίου να κατευθυνθούν οι λεγόμενοι "Παπανδρεϊκοί" βουλευτές. Στην ίδια λογική έχουν βάλει και τον Στουρνάρα, ο οποίος σε περίπτωση που πήρε τηλέφωνο τον Παπανδρέου τι διαπραγματεύτηκε και πως του απευθύνθηκε; Είναι αδιανόητη η προσπάθεια Μαξίμου-Τρικούπη να εξαρτήσουν την κυβερνητική σταθερότητα από τη στάση Παπανδρέου, ενδύοντας την με τυχοδιωκτισμό και παλαιοκομματισμό.

Ο Παπανδρέου είναι βουλευτής του ελληνικού Κοινουβουλίου, αυτή είναι η ενεργή του πολιτική ιδιότητα, όχι κομματάρχης ή αυτός που με το μαστίγιο καμτσικώνει τους "παπανδρεϊκούς" βουλευτές. Ο Παπανδρέου δεν είναι Βενιζέλος κι αυτό φάνηκε στην υπόθεση του δημοψηφίσματος το 2011, όπου οι "βενιζελικοί" βουλευτές κινήθηκαν οργανωμένα και προετοιμασμένοι από καιρό για να ρίξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, που δεσμεύεται έναντι της συνείδησής του και αντιπροσωπεύει το έθνος, όπως ορίζει το Σύνταγμα, καταψήφισε το νόμο Αρβανιτόπουλου και την παροχή άδειας στους καναλάρχες-ολιγάρχες. Δεν είδαμε τότε να κόπτεται η κυβέρνηση για τη σταθερότητα. Καταψήφισε γιατί ο Παπανδρέου έχει συγκεκριμένη ατζέντα και πολιτικές αρχές τις οποίες κατ' επανάληψη διατυπώνει στο δημόσιο διάλογο ότι της υπηρετεί πιστά. Δεν καταψήφισε για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, δεν λειτουργεί με πρακτικές Νοέμβρη του 2011, τις οποίες μετήλθαν Σαμαράς-Βενιζέλος, οι οποίοι τώρα φέρνουν ακόμα ένα πολυνομοσχέδιο "σκούπα", όπου σ' ένα άρθρο θα ρυθμίζονται ζητήματα από το φρέσκο γάλα μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως τώρα και για τις τράπεζες, ο Παπανδρέου έχει συγκεκριμένες αρχές και απόψεις, τις οποίες δεν διατυπώνει τώρα, αλλά από τότε που ήταν πρωθυπουργός, δηλαδή το δικαίωμα του δημοσίου στις κοινές μετοχές, νόμο που είχε ψηφίσει ο Βενιζέλος σαν ΥΠΟΙΚ και αργότερα τον είχε αναιρέσει ως ΥΠΟΙΚ του Παπαδήμου. Όχι, ας μην ανησυχούν κυβέρνηση και διαπλοκή ότι ο Παπανδρέου θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην κυβέρνηση, το μόνο πολιτικό στοιχείο που συνδέει Σαμαρά-Βενιζέλο. Ο Παπανδρέου έχει σταθερότητα αρχών και αξιών, όπως αποδεικνύουν τα παραπάνω παραδείγματα και οι οποιεσδήποτε τηλεφωνικές κλήσεις τέτοιου ύφους πρέπει να προωθούνται.
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου