20 Μαρτίου 2014

Στη χώρα της ζαρντινιέρας κατατίθεται τροπολογία για απέλαση μεταναστών που καταγγέλουν ψευδώς ρατσιστική βία

0 σχόλια
mega-20061119200535.jpg

Θυμάστε την υπόθεση της ζαρντινιέρας και του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου;
Για όσους δε θυμάστε, στις 17 Νοεμβρίου του 2006, ο Αυγουστίνος Δημητρίου ξυλοκοπήθηκε αγρίως στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης λοιπόν, εξέδωσε μία ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φοιτητής έπεσε μόνος του πάνω σε μία ζαρντινιέρα και ... αυτοτραυματίστηκε. Ευτυχώς για τον φοιτητή, κάποιος κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο κι έτσι απεδείχθη το ψευδές των απίστευτων ισχυρισμών της Αστυνομίας. Περισσότερα για το περιστατικό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στη χώρα αυτή λοιπόν όπου πολλάκις έχει αποδειχθεί οτι η κατάθεση ενός "οργάνου της τάξης" ή ενός Έλληνα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και αξιοπιστία, επιχειρείται εμμονικά από την κυβέρνηση να περάσει μία τροπολογία σύμφωνα με την οποία, εάν κάποιος μετανάστης καταγγείλει ψευδώς οτι έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας, θα απελαύνεται!
Ήταν που ήταν δύσκολη απόφαση για κάποιον μετανάστη να πάει σε κάποιο αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλει οτι δέχτηκε ρατσιστική επίθεση τώρα θα γίνει σχεδόν αδύνατο, καθώς θα αντιμετωπίζει την απειλή της απέλασης.

Τι κερδίζει η κυβέρνηση καταθέτοντας μία τέτοια τροπολογία λοιπόν; Απλά λύνει τα χέρια όσων ειδικεύονται σε τέτοιου είδους ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ δένει τα χέρια των μεταναστών, οι οποίοι θα τρώνε το ξύλο τους και θα φοβούνται να το καταγγείλουν. Άλλωστε στη χώρα της ζαρντινιέρας, στη χώρα της αναίτιας δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εάν δεν υπάρχει βίντεο με καταγεγραμμένο το περιστατικό, το θύμα κατασυκοφαντείται και αστυνομία και κυβέρνηση, παρουσιάζουν τη δική τους, κυρίαρχη πάντα εκδοχή των πραγμάτων.

Είναι καθήκον όλων των κομμάτων πλην εκείνων που έχουν σαφή ακροδεξιά ατζέντα να καταψηφίσουν αυτή την επαίσχυντη τροπολογία.
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου