22 Μαρτίου 2014

Μ. Μπόλαρη: Η ανάπτυξη δεν είναι σύνθημα. Είναι υποχρέωση που απαιτεί σχεδιασμό και ιεράρχηση

0 σχόλια
Με τους δημάρχους Εδέσσης και Γιαννιτσών, συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης κατά την διάρκεια της...
περιοδείας του στον νομό Πέλλας, προκειμένου να συζητήσει θέματα συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα της περιοχής.

Τόσο ο δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτρης Γιάννου, όσο και ο δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Γρηγόρης Στάμκος, έθεσαν ως μείζον πρόβλημα της περιοχής την κατασκευή και ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Εδέσσης- Γιαννιτσών και Σκύδρας - Νάουσας. Οι δήμαρχοι κατήγγειλαν την αδράνεια που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στάσιμα τα έργα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε πως πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτό το έλλειμμα στην λήψη αποφάσεων και πρόσθεσε  πως «η αδιαφορία της διοίκησης οδηγεί έναν τόπο με πολλά πλεονεκτήματα, στην παρακμή και τον μαρασμό».

Ο κ. Μπόλαρης  είχε ξεχωριστή συζήτηση για την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα, καθώς οι δήμαρχοι του μετέφεραν την αγωνία των δενδροκαλλιεργητών και των κτηνοτρόφων για την τύχη των προϊόντων τους, τα οποία ενώ είναι εξαιρετικής ποιότητας κινδύνευσαν πολλές φορές να μείνουν εκτός αγοράς. Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε πως αυτή η κατάσταση απορρέει από την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας, η οποία - όπως είπε - περιορίζεται στο να καταγράφει τα προβλήματα χωρίς να ιεραρχεί και να εφαρμόζει τις κατάλληλες πολιτικές. «Η ανάπτυξη δεν είναι σύνθημα. Είναι υποχρέωση. Είναι ένα σύνολο πολιτικών που η εφαρμογή τους θα δώσει λύσεις στις αγωνίες των παραγωγών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατέληξε πως «με την σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας έχουμε τεράστια διαφορά αντίληψης για το τι σημαίνει σχέδιο και εφαρμογή πολιτικής. Η απόσταση που μας χωρίζει είναι χαώδης», κατέληξε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου