24 Νοεμβρίου 2014

Βαρουφάκης:Ο Σαμαράς ή θα “τρελαθεί” και θα κάνει εκλογές χωρίς συμφωνία ή θα πάει με συμφωνία για αξιοπρεπή ήττα

0 σχόλια
varoufakis

Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός από το Βερολίνο για την έξοδο της Ελλάδας από την τριπλή πτώχευση - των τραπεζών, του δημόσιου χρέους και του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης.

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός για την έξοδο της Ελλάδας από την τριπλή πτώχευση – των τραπεζών, του δημόσιου χρέους και του ιδιωτικού τομέα – εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης, μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΑΝΤ1.
«Κι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός από το Βερολίνο και τη Φραγκφούρτη είναι ότι δεν πρόκειται να αποφανθούν γι’ αυτό, αν δεν δουν τι θα κάνουν με τη Γαλλία και την Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα «είτε να κάνει εκλογές, χωρίς να έχει προσυπογράψει μία νέα συμφωνία, η οποία τουλάχιστον όσον αφορά τη χρηματοδότηση των δανείων να την καλύπτει, ικανοποιώντας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τον επόμενο χρόνο ή δύο χρόνια είτε να υπογράψει μία συμφωνία, η οποία θα είναι καταστροφική γι’ αυτόν προεκλογικά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου