24 Νοεμβρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε τίποτα για το Παρίσι – Με “εντολή Σαμαρά” το ραντεβού και άρον-άρον “λύση”

0 σχόλια
samaras-venizelos-660_15

Ξεχνάει τις " κόκκινες γραμμές " του ΠΑΣΟΚ η κυβερνητική αποστολή στο Παρίσι, με την ελπίδα να πετύχει μια "πολιτικώς ορθή" για την ίδια λύση.Πρωτόπαπας -Πιερρακάκης στην αντιπροσωπία.

Με εντολή από τον Πρωθυπουργό να τα βρουν οπωσδήποτε με την τρόικα και να πάρει έτσι το κυβερνητικό σχήμα την απαραίτητη “ανάσα ζωής” για το επόμενο τρίμηνο μέχρι την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο, αναχωρεί η ελληνική αντιπροσωπία για το Παρίσι,στο ραντεβού με τους δανειστές.
Χαρακτηριστικό του επείγοντος της κίνησης, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ότι τη σχεδίασε και την πραγματοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας στην άκρη, τόσο το Γκίκα Χαρδούβελη, όσο και το ΠΑΣΟΚ και τις αγκυλώσεις που έχει λόγω και της εσωτερικής του κατάστασης.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζαν τίποτε για την επικείμενη συνάντηση και περιμένουν να δούνε τι θα τους πει το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος στη σύσκεψη που θα έχουν στελέχη του που ασχολούνται με τα θεματα επικαιρότητας και βρίσκονται στη πρωτη γραμμη. Καρύδης , Πρωτόπαπας Ρηγας , Κουτσουκος , Ρήγας και Πιερρακάκης.
Άλλωστε η πληροφορία διακινήθηκε μέσω του πρακτορείου Bloomberg και το ΥΠΟΙΚ δεν γνώριζε αρχικά για το “ραντεβού στο Παρίσι” ενώ κύκλοι κάνουν λόγω για προσωπική επαφή του ίδιου του πρωθυπουργού με υψηλόβαθμους αξιωματούχους σε Βερολίνο και Κομισιόν ώστε να κλείσει το τετ-α-τετ σε ουδέτερο έδαφος και να γεφυρωθεί το χάσμα.
Οι κύριοι Πρωτόπαπας και Πιερρακάκης ενδέχεται να  μεταβούν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στο Παρίσι και θα συνοδεύουν τη κυβέρνηση στις συζητήσεις με τη τροικα.
Από το ΠΑΣΟΚ πάντως (Π.Ρήγας στο Vima fm) επιμένουν ότι η αντιπροσωπεία του κόμματος κατεβαίνει αμετακίνητη από τις θέσεις της και αφήνει να εννοηθεί και το κλίμα δυσάρεστου αιφνιδιασμού από την πρωτοβουλία του Μαξίμου χωρίς να έχει προυπάρξει ενημέρωση του κυβερνητικού του εταίρου.
Υπενθυμίζεται ότι οι “κόκκινες γραμμές” του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι το δημοσιονομικό κενό το οποίο και η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει, ενώ η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ λέει κατηγορηματικά “όχι” στις πιέσεις των δανειστών για αλλαγές στο ΦΠΑ και σε ότι μπορεί να επιφέρει μείωση εισοδήματος αλλά και σε τροποποιήσεις στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεωνενώ όσον αφορά τα εργασιακά το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως συζητά μόνο αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες και στα προνόμια των συνδικαλιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεικτικό του κλίματος είναι οι συνεχείς επαφές μεταξύ των στελεχών του κυβερνητικού επιτελείου και των δυο αντρών της συγκυβέρνησης ενώ η τελική εκτίμηση φαίνεται να συγκλίνει στο ότι η γραμμή με την οποία θα πάνε στην διαπραγμάτευση στο Παρίσι δεν θα έχει αποκλείσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου