23 Απριλίου 2013

“Σαν σήμερα η Ελλάδα στη πρίζα” [ΒΙΝΤΕΟ]

0 σχόλια


papandreou_2013_4_23_9_1_8_b2
Σαν σήμερα στις 23 Απριλίου του 2010 οι Έλληνες περίμεναν με αγωνία τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Η χώρα ήταν στη γωνιά της Ευρώπης σαν το άτακτο παιδί που τον τιμωρεί ο δάσκαλος. Οι δηλώσεις περί Τιτανικού είχαν γίνει. Οι αγορές είχαν κλείσει και ο Γολγοθάς των Ελλήνων ξεκινούσε με την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στιγμάτισε και το Καστελόριζο με την ανακοίνωση εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο. Η επιλογή του να ανακοινώσει ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό ζήτημα από το πανέμορφο αυτό νησί, έχει σχολιαστεί (αρνητικά ) ουκ ολίγες φορές από τα διεθνή αλλά και εγχώρια μέσα.
“Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.”. Ήταν τα λόγια του τότε πρωθυπουργού ανακοινώνοντας την ένταξη της Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης.
Από εκείνη τη μέρα έχουν περάσει εντός και εκτός βουλής τρία Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα. Κάθε τρίμηνο ο επισκέπτης της Ελλάδας είναι η τρόικα. Καινούργια μέτρα, αυξάνονται τα λουκέτα, η ανεργία σε υψηλά ύψη, ιστορικά τα ποσοστά.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής των τελευταίων ετών; η εξαθλίωση του Ελληνικού λαού. Τα δώρα στο Δημόσιο χάθηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και όσοι έχουν δουλειά είναι απλήρωτοι. Και οι μισθοί; Ούτε για τα βασικά δε φτάνουν.
Άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας συνωστίζονται στις ουρές για λίγο δωρεάν φαγητό. Εικόνες που κάνουν σχεδόν καθημερινά τον γύρο του κόσμου.
Στα τρία αυτά χρόνια είχαμε τέσσερις κυβερνήσεις: Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμένου (υπηρεσιακή κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Ιούνη) και σήμερα Σαμαρά. Αφού δεν άντεχαν.
“Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι. Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες”, έλεγε τότε ο Γιώργος Παπανδρέου, όμως η τρόικα είναι ακόμη εδώ και όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι θα μείνει εδώ για καιρό ακόμα.
Πηγή: Athenspress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου