23 Απριλίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να χαμογελάει … Και αισθάνεται ικανοποιημένο

0 σχόλια

20130423-093432.jpg
Σε ένταση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ περιμένοντας το επόμενο… παραστράτημα της κυβέρνησης για να συνεχίσει το «αντάρτικο» που ξεκίνησε και το οποίο θα κρατήσει -όπως φαίνεται- έως ότου γίνει ανασχηματισμός.
Η χθεσινή οξύτατη αντίδραση στην πρόθεση του Μαξίμου να «απολύσει» τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια εντάσσεται στην γραμμή του ΠΑΣΟΚ “δεν θα αφήνουμε να πέφτει τίποτα κάτω” και είναι μία έμμεση μορφή διαμαρτυρίας και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ορίσει (ακόμη) σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπως έχει ζητήσει η Ιπποκράτους.
Προς το παρόν το Μαξίμου επέλεξε να αφήσει τον υπουργό Οικονομικών να βγάλει το φίδι από την τρύπα ενημερώνοντας τον Φίλιππο Σαχινίδη από το ΠΑΣΟΚ και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη από την ΔΗΜΑΡ για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου – σκούπα που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή.
Στην Ιπποκράτους δηλώνουν με ικανοποίηση πως ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αναγκάστηκε να αποσύρει την πρόταση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές από το πολυνομοσχέδιο και κάνουν λόγο για μία πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ που πιέζει προς την κατεύθυνση της αλλαγής της απόφασης του υπουργού. “Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά, όμως τώρα δεν υπάρχει θέμα Κυριακών” λένε με έμφαση κομματικά στελέχη.
Στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται επιφυλακτικοί αναμένοντας να ακούσουν τι θα τους πει ο κ. Στουρνάρας, ωστόσο έχουν αποφασίσει να επιμείνουν τόσο στα θέματα ανάσχεσης της ανεργίας, των ευπαθών ομάδων και τις ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αύριο θα γίνει νέα συνεδρίαση του νεοσύστατου συντονιστικού οργάνου της Βουλής προκειμένου βάσει των πληροφοριών που θα μεταφέρει ο κ. Σαχινίδης μετά την ενημέρωσή του από τον Γ. Στουρνάρα να αποφασίσουν την γραμμή με την οποία θα εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.
Newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου