20 Μαρτίου 2014

Κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά ώστε να μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα

0 σχόλια

Σε μια προσπάθεια περιορισμού των ηλεκτρονικών αποβλήτων, καθώς και του κόστους και της ταλαιπωρίας για τους καταναλωτές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόσφατα επικαιροποίηση οδηγίας, βάσει τις οποίας οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων ίσως κληθούν σύντομα να αναπτύξουν έναν κοινό φορτιστή για όλα τα μοντέλα.

Το προσχέδιο νόμου, το οποίο εγκρίθηκε με 550 ψήφους υπέρ έναντι 12 κατά, θα πρέπει να λάβει και την έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών. Ο ενιαίος φορτιστής ενδέχεται να αποτελεί πραγματικότητα έως το 2016, ωστόσο οι κατασκευαστές θα έχουν στη διάθεσή τους έναν επιπλέον χρόνο για να συμμορφωθούν με την απόφαση.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που συμφωνήσαμε στην εισαγωγή ενός κοινού φορτιστή, κάτι που είναι προς όφελος των καταναλωτών και του περιβάλλοντος», δήλωσε η γερμανίδα ευρωβουλευτής και εισηγήτρια Μπάρμπαρα Βάιλερ, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα κατά 51.000 τόνους το χρόνο.


Σχόλιο: Μια κίνηση που μοιάζει win-win για τους καταναλωτές και το περιβάλλον, μένει μόνο να δούμε αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά των εταιρειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου